eur:
394.89
usd:
363.14
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Twitter/UEFA EURO 2020

Der Spiegel: az angolok történelmi leckét kaptak a magyaroktól

Helyreállt a nyugalom Németországban. A sorozatos 1-1-es döntetlenek után a német válogatott "kötelező" győzelmet aratott az olaszok ellen, és nem is akármilyen arányban. Ötöt utoljára több mint nyolcvan évvel ezelőtt rúgtak a németek az azzurriknak. A Kicker szerint hasonlóan történelmi vereséget mértek a magyarok az angolokra is.

Mégis tud nyerni a német válogatott – kezdte tudósítását a ZDF közszolgálati televízió, utalva arra, hogy a Nemzetek Ligája első három mérkőzésén – köztük a hét végén a Puskás Arénában – csak egygólos döntetlenre futotta.

Nem csoda, hogy az olaszok elleni 5-2 után indokolt az öröm, Hansi Flick szövetségi kapitánnyal az élen a játékosok is fellélegeztek. A csapatkapitány, a világ egyik legjobb kapuvédőjének tartott Manuel Neuer – aki sokak szerint Budapesten vereségtől mentette meg a csapatot – a Kicker sportmagazinnak nyilatkozva fontos mérföldkőként jellemezte a mönchengladbachi győzelmet.

A Kicker szerint a múlt szombati játékhoz képest a német tizenegy jelentősen feljavult, jó futballt játszott, és nem várt arányú győzelmet aratott.

A válogatott Neuer melletti másik legnagyobb sztárja, Thomas Müller úgy vélekedett, hogy a csapat jóval céltudatosabban, elszántabban és kimagaslóan nagyobb kedvvel játszott, mint Magyarország ellen.

Hansi Flick szövetségi kapitány többször utalt arra, hogy csapata számára a Nemzetek Ligája a november végén kezdődő katari világbajnokság "előszobája". Ennek megfelelően az olaszok ellen is folytatta a kísérletezést, a budapesti felálláshoz képest öt új játékos került a csapatba.

A sportmagazin szerint

az olaszok ellen elért 5-2 egyben győzelmet is jelentett az erősödő önbizalomvesztés felett.

A kezdeti célkitűzés az volt, hogy a németek a Nemzetek Ligája első négy mérkőzésén nemcsak a múlt évi Eb két finalistáját, Olaszországot és Angliát is két vállra fektessék, hanem a "rendkívül kellemetlen" ellenfélnek számító magyarokat is. A három döntetlen után elért nagyarányú győzelem egyidejűleg azt jelentette, hogy a németek számára a tizenegy napos vetélkedő megnyugtató véget ért.

Az öt gól az olaszok hálójában ezáltal nem csupán a játékosokat nyugtathatja meg, hanem az egész német sportszerető közvéleményt. A válogatott olyan eltökélt játékot produkált, amellyel sikerült korrigálnia a megelőző három mérkőzésen ezzel kapcsolatban kialakult ambivalens benyomást A Kicker ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a szeptemberi második menetig még jócskán van teendő. A német válogatott az angolok ellen idegenben, a magyarok ellen otthon méri össze erejét. Flick célkitűzéséből, a világbajnokságra való felkészülésből kiindulva még van mit javítani a játékosok formáján.

Szenzációként jellemezte a német sajtó a magyar válogatott 4-0-ás győzelmét Wolverhamptonban az angolok felett. A ZDF televízió az angolok történelmi kudarcáról számolt be, kiemelve, hogy a magyarok nem csupán teljesen megérdemelt győzelmet arattak, de egyben súlyos megrázkódtatást okoztak Anglia számára.

A győzelem alapkövét két találatával Sallai Roland fektette le – fogalmazott a ZDF.

A Kickerhez hasonlóan a Der Spiegel is azt emelte ki, hogy az az angolok történelmi leckében részesültek.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×