eur:
393.87
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
WOLVERHAMPTON, ENGLAND - JUNE 14: Daniel Gazdag of Hungary celebrates with his team mates after scoring a goal to make it 0-4 during the UEFA Nations League League A Group 3 match between England and Hungary at Molineux on June 14, 2022 in Wolverhampton, United Kingdom. (Photo by James Baylis - AMA/Getty Images)
Nyitókép: James Baylis - AMA/Getty Images

Marco Rossi: pályafutásom topmeccse ez - értékelések a mérkőzés után

A magyar labdarúgó-válogatott kedden 4-0-ra nyert Anglia vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulójában.

Sikerével 69 év után diadalmaskodott újra a szigetországban, és a 3. csoport élére ugrott.

(A mérkőzést élőben tudósítottuk, a fényképes összeállítás ide kattintva olvasható.)

Sallai Roland: "Senki nem gondolta volna, hogy négy gólt lövünk az angoloknak, és különösen szép látni, hogy honnan hova jutottunk, most már számolni kell a magyar válogatottal. Az elején új volt a szakmai stáb és a játékosok sem voltak annyira összeszokva, de mostanra beért a munka. Mi jobban akartuk ezt a győzelmet, csúsztunk-másztunk, mindenki az utolsó erejét is kitette a pályára, úgyhogy csak gratulálni tudok, le a kalappal mindenki előtt" - mondta az M4 Sport közvetítése szerint a mérkőzés után a játékos, akinek ez volt az első duplája a válogatott színeiben.

Gazdag Dániel: "Büszkék lehetünk erre az eredményre mi is és az egész ország is. Mentálisan erősebbek voltunk az angoloknál, fontos volt megszerezni a vezetést az első félidőben. Még mi sem fogjuk fel, hogy mekkora dolgot vittünk véghez a 4-0-s győzelemmel, én is annak örülök egyelőre, hogy gólt szereztem" - értékelt, megjegyezve, hogy a szurkolók fantasztikusak voltak.

Nagy Zsolt: "Nem gondoltam volna, hogy az elején ilyen különbség lesz, Anglia nagyon nyomott, de ki tudtuk védekezni, és belül azt éreztem, hogy 2-0-ig nincs megállás. Nagyon erős most a magyar csapat, mindegy, mennyi meccs van, ha felvesszük a mezt, nincs fáradtság és fájdalom. A gólt még nem dolgoztam fel, de nagy öröm" - mondta. A mentális erejüket szerinte az adja, hogy bárkit bármilyen posztra becserélnek, egységes marad a csapat.

Szalai Ádám: Örült, hogy a magyar közönség nem ült fel a Himnusz alatti provokációnak, ezzel a győzelem már az elején eldőlt - mondta. "Nagyon kemény volt ez a mérkőzés, nagyon jó volt a csapat. Maximálisan Marco Rossi munkájának gyümölcse az eredmény és azé, hogy ilyen játékosokból áll a csapat."

Ádám Martin: "Nincsenek egyénieskedések, tudjuk, hogy csak együtt tudjuk megcsinálni. Nagyon jó ellenféllel játszottunk, de 4-0 lett az eredmény, ezt nem kell magyarázni" - értékelt a játékos.

Marco Rossi: "Senki nem számíthatott semmi hasonlóra, a legszebb álmainkban sem. Volt néhány szerencsés epizód is, de megérdemeltük őket, mert a játékosok az első perctől összetartottak, igazán egy csapat voltak. Ha belegondolok, hogy hol és hogyan kezdtük a munkát és hova érkeztünk, erről nem is álmodtam volna, számomra ez hihetetlen dolog. A pályafutásom topmeccse ez, de a pályafutásom Magyarországon kezdődött, azt megelőzően Olaszországban alacsonyabb szériákban edzősködtem. Csak Magyarországtól kaptam meg azt a lehetőséget, hogy idáig eljussunk. A szurkolók ismét hihetetlenek voltak, Magyarországon még az olaszoknál is lelkesebbek tudnak lenni a szurkolók, néha nem hiszek a szememnek, mennyi érzelmet át tudnak adni a srácoknak. Büszke vagyok rájuk is" - értékelt a magyarok szövetségi kapitánya.

"A mélységet nem tudták kiaknázni az angolok, megpróbálták túlterhelni a jobboldalunkat és kihasználni, hogy rövidebb a kispadunk. A második játékrészben kicsit jobban feljöttek, de mondtam a játékosoknak, hogy ha ilyen ellenfél ellen játszol, meg kell szenvedni a mérkőzést, mert óriási munkát követel meg. Mondtam is nekik: itt futni kell, és ha rajtad van a magyar válogatott mez, nem lehetsz sérült vagy fáradt."

Gareth Southgate: "Nagyon jó válogatott ellen játszottunk, az első gólnál elvesztettük az önbizalmunkat. Megpróbáltam cserékkel visszanyerni a lendületet, de amikor támadásba lendültünk, kiaknázta a magyar válogatott a védelmi hibáinkat" - mondta az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. "A játékosaim fantasztikusan játszottak. Az elmúlt négy mérkőzésre fiatal játékosokat igyekeztem választani, a vébé előtt nem akartam leharcolni a játékosaimat, ennek ez volt az ára. Nem bírálom a játékosokat, tanulnak ebből. Szeptemberben még két küzdelmes mérkőzés vár ránk, addig sok munka van még a kerettel, el is kezdjük a munkát."

Meglátása szerint Marco Rossi nagyszerű munkát végzett és a magyar csapat megérdemelte játékával a győzelmet.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×