eur:
395.24
usd:
371.82
bux:
66207.57
2024. április 16. kedd Csongor
Moszkva, 2018. július 11.Gareth Southgate angol szövetségi kapitány az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében játszott Horvátország - Anglia mérkőzésen a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. július 11-én. (MTI/EPA/Felipe Trueba)
Nyitókép: MTI/EPA/Felipe Trueba

Jamie Carragher az angol szurkolóknak: Pofa be, bohócok!

Az angol futball legendáit is megosztja a magyarok elleni kudarc, bár a többség Gareth Southgate szövetségi kapitány mellett áll ki. Van, aki sajátos stílusban.

Az angol futball gyászol a magyarok elleni 0-4 után. A BBC Sport például osztályozta a meccs játékosait, a mérkőzés embere címet a két gólt szerző Sallai Roland érdemelte ki (8,76), míg az angolok legjobbja, Jude Bellingham 3,1-es jegyet kapott.

A wolverhamptoni mérkőzés alatt a hazai szurkolók folyamatosan támadták Gareth Southgate szövetségi kapitányt, többek között a "nem tudod, hogy mit csinálsz" rigmust skandálták, és a menesztését követelték. Jonathan Northcroft, az ismert újságíró Twitter-posztja szerint ez őrültség.

"Tizenegy hónapja a döntőbe vitte Angliát, egy büntetőre volt a győzelemtől" – írta a tavalyi, olaszok ellen elveszített Európa-bajnoki döntőre utalva.

Gary Neville korábbi Manchester United-legenda, most szakértő terelni próbál, szerinte szimpátia illeti a játékosokat és a szurkolókat is, mert ilyenkor nem tétmeccseket kellene vívni, hanem pihenni.

Gary Lineker, a korábbi csodacsatár, jelenlegi BBC-műsorvezető szerint Southgate-nek pihentetnie kellett volna kulcsjátékosait.

"Már korábban megmondtam, hogy a válogatott kihagyott egy lehetőséget azzal, hogy nem pihentette a fontos játékosait, akik így frissek lehettek volna a világbajnokságra. Imádnám azt is, ha a Liverpool játékstílusát vennénk át. Tökéletesen illene hozzánk. De azt is elismerem, hogy soha nem voltam edző" – írta a Twitteren.

Még nála is határozottabb álláspontot képviselt Jamie Carragher, a Liverpool hajdani védője egyértelműen a szövetségi kapitány védelmére kelt:

"Pofa be, bohócok! Ez az edző két tornán is a legjobb helyezésre vezette a válogatottat 1966 óta."

Stephen Warnock korábbi válogatott játékos szerint viszont Southgate briliáns munkát végzett a válogatottnál, de a továbblépésnek már a gátja lehet.

"Nem vagyok biztos abban, hogy alkalmas arra, hogy a következő lépést megtegye" – mondta a BBC-nek, és hozzátette, ha lemondana vagy menesztenék, akkor a világ legjobb edzői jelentkeznének az állásért, mert annyira szeretnének ezzel a kerettel dolgozni.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:23
2024. április 16. 14:48
×
×
×
×