eur:
393.33
usd:
367.48
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
A magyar csapat gólöröme Sallai Roland második gólja után a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkőzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. A magyar válogatott 4-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor az öltözőben gratulált az angolverő válogatottnak

A történelmi angolverés után a Nemzeti Sportnak sikerült elérnie Orbán Viktort, aki a helyszínen, Wolverhamptonban szurkolt a magyar válogatottnak, mi több, a mérkőzés után személyesen gratulált a csapat játékosainak.

„Nagyon ritkán fordul elő, hogy bemegyek a csapat öltözőjébe, a legutóbb jó tíz évvel ezelőtt, a hollandiai öt–hármas vereségünk után tettem ilyet – mondta a Nemzeti Sportnak Orbán Viktor. – Most azonban a csapatkapitány, Szalai Ádám kérésére személyesen gratuláltam a válogatott tagjainak. Leírhatatlan volt a hangulat a magyar öltözőben.”

A kormányfő, ha csak teheti, a magyar válogatott minden mérkőzésére elutazik, így tett ezúttal is, és az idén tizenöt éves Puskás Akadémia alapítójaként különösen büszke lehet a felcsúti intézményben nevelkedő Sallai Roland és Nagy Zsolt góljaira: a két Puskás-akadémista összesen három gólt szerzett a négyből, Sallai Roland éppen úgy kettőt lőtt az angoloknak Angliában, ahogyan a 6:3 alkalmával egykor Puskás Ferenc.

„A kérdés már csak az, mit fogunk csinálni életünk hátralévő részében” – tette hozzá viccesen Orbán Viktor, aki korábban több interjúban is utalt arra, hogy a kormányzása alatt újjáépített magyar labdarúgásnak a nagy elődök által ostromolt csúcsokra kell törnie. Ha a világbajnoki döntőbe egyelőre nem is jutottunk be, az Aranycsapat legendás 6:3-as és 7:1-es győzelmeihez mérhető történelmi fegyvertény Anglia 4–0-s legyőzése, hiszen a friss Eb-ezüstérmes, korábbi világbajnok csaknem száz éve nem kapott ekkora különbségű verést otthon senkitől, a gólkülönbség ezúttal az évszázad mérkőzése, a 6:3 háromgólos előnyét is felülmúlta.

Orbán Viktor közösségi oldalán egyébként elegáns visszafogottsággal csak annyit írt a végeredmény mellé, hogy „Most kell szerénynek lenni”.

Most kell szerénynek lenni...

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, June 14, 2022
Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×