eur:
393.49
usd:
368.34
bux:
65994.41
2024. április 24. szerda György

A gazdaságvédelmi akcióterv jelentőségét hangsúlyozta a pénzügyminiszter - Hírösszefoglaló

Benyújtotta a kutatás-fejlesztés finanszírozásának átalakításáról szóló jogszabály-módosítást az innovációs tárca. A múlt szerdai dunai hajóbaleset 11-ik halálos áldozatát találták meg a Fejér megyei Kulcsnál.

Átadta a jövő évi költségvetési törvény tervezetét az országgyűlés elnökének a pénzügyminiszter. Varga Mihály közölte: a 2020-as a családok támogatásának költségvetése, amelynek fókuszában a családvédelmi akcióterv végrehajtása áll. A büdzsé négy fő pillérének nevezte a családok támogatásának növelését, a gazdaságvédelmi akciótervet, a csökkenő adókat és a bővülő biztonsági kiadásokat. A tárcavezető beszélt arról is, már több mint 20 milliárd forint értékben vásároltak a befektetők a Magyar Állampapír Pluszból. Erre a hétre 100 milliárd forintos keretet hirdetett meg az államkincstár.

Benyújtotta a kutatás-fejlesztés és innováció intézményrendszerének és finanszírozásának átalakítását tartalmazó törvénymódosítást az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A gazdaságvédelmi akcióterv a kutatás-fejlesztésre és innovációra szánt éves forrásmennyiséget 32 milliárd forinttal emeli meg.

Sikeresen zárul a Nemzeti Eszközkezelő program - mondta a nemzeti vagyonkezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. Bártfai-Mager Andrea az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt elmondta: a bérlők újból tulajdonossá válhatnak, minden 10 bérlőből 9 vissza akarja vásárolni az ingatlanát.

Jelentős tartaléknöveléssel felkészült a világgazdaság visszaesésére a kormány - jelentette ki az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László az InfoRádió Aréna című műsorában a 2020-as büdzsé tervezettel összefüggésben a családi költségvetések válságállóságának növelésére is felhívta a figyelmet.

A múlt szerdai dunai hajóbaleset 11-ik halálos áldozatát találták meg a Fejér megyei Kulcsnál - erősítette meg a rendőrség. Ma a Margit hídnál elsüllyedt roncsból is felhoztak a búvárok egy holttestet. A hatóságok még 17 embert keresnek.

Az Európai Néppárt frakciójában marad a Fidesz, és a képviselői fajsúlyos bizottságokban szeretnének vezetői tisztséget betölteni - mondta az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában Szájer József a Fidesz EP-képviselője. A Néppárt frakciója szerdán tartja alakuló ülését Brüsszelben. Ezen megválasztják az elnökséget.

Az LMP után a Jobbikkal is szakít Puzsér Róbert. A főpolgármester-jelöltségre pályázó publicista az InfoRádiónak elmondta: nincs szüksége a pártok támogatására, mert hisz a programjában. A médiaszemélyiség hétfőn jelentette be, hogy kiszállt a főpolgármester- előválasztásból.

A trianoni békediktátum óta eltelt 99 évben is megmaradt a magyar nemzet - jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor a nemzeti összetartozás napján rendezett sátoraljaújhelyi ünnepségen beszélt erről.

Nagy-Britannia szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az Egyesült Államokkal - közölte Theresa May brit miniszterelnök. Donald Trump amerikai elnök londoni látogatása alkalmából közölte: lát lehetőséget egy jelentős kereskedelmi megállapodásra a Brexit után.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A globális szén-dioxid-kibocsátás tavaly rekordszintre emelkedett, 1,4 százalékkal meghaladva a 2019-es, Covid előtti szintet, amelyet jellemzően a háztartások energiafelhasználása, a közlekedés, a nemzetközi légi közlekedés és hajózás okoz, de olyan iparágaknak is szerepe van benne, mint a műtrágya-, acélgyártás, olajfinomítás, vagy éppen a cementipar. Ugyanakkor azt kevesen tudják, hogy utóbbi szektor az elmúlt évtizedekben olyan átalakuláson megy keresztül, aminek következtében ma már globális trend a gyártás során a szén és egyéb fosszilis anyagok helyett az alternatív tüzelőanyagok használata, és még idén polcokra kerülnek a minimum 30 százalékkal kevesebb CO2 kibocsátással készült cement készítmények. Norvégiában pedig üzembe helyezik az első olyan CCS (Carbon Capture and Storage) technológiával működő cementgyárat, ahonnan zéró kibocsátású termékek kerülnek majd ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×