eur:
394.72
usd:
363.87
bux:
65508.88
2024. március 19. kedd Bánk, József

Családvédelmi akcióterv: februárban benyújthatják a törvénymódosításokat - Hírösszefoglaló

A többi között vagyonkezelő alapítványok létrehozásáról is szó lesz az Országgyűlés hétfőn kezdődő tavaszi ülésszakán. Meghalt Györgyi Kálmán volt legfőbb ügyész

Hétfőn kezdi meg tavaszi ülésszakát az Országgyűlés. A kéthetes ülésen az igazságszolgáltatás tevékenységéről szóló beszámolókat fogadhatnak el és vagyonkezelő alapítványok létrehozásáról tárgyalhatnak a képviselők. A Ház hétfőn a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal és az ügyészség 2017-es beszámolóiról szavaz. Kedden a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartójává váló Maecenas Universitatis Corvini létrehozásáról is általános vitát tartanak. A vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényjavaslatot szerdán tárgyalhatja a Ház. A parlament ülése február 25-én, hétfőn ér véget.

Várhatóan négy törvényt érint majd a családvédelmi akcióterv, az indítványokat még februárban benyújthatja a kormány - közölte a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté a parlament tavaszi ülésszaka előtt a Kossuth Rádióban a jogszabályok közé sorolta a költségvetési és az egészségbiztosítási törvényt, a munka törvénykönyvét, valamint az adótörvényeket. A tavaszi ülésszakról szólva megismételte: a kormánypártok nem engednek az ellenzék esetleges provokációjának.

Javítja a befektetési lehetőségeket az ország adósosztályzatának pénteki felminősítése - jelentette ki az adóügyekért felelős államtitkár. A Standard and Poor's egy fokozattal javította a besorolást. Izer Norbert egy szakmai fórumon kiemelte a nemzetközi adózásban az újító szemlélet fontosságát. A kormány szeretné elérni, hogy a multinacionális vállalatok is fizessék meg az államkasszát megillető adókat, a nemzetközi adószabályokat úgy kell kialakítani, hogy azok a lehető legkedvezőbb környezetet biztosítsák a vállalkozásoknak.

Minden érintettnek egyformán emelt összegű otthonápolási díjat sürget az LMP. Ungár Péter, a párt országgyűlési képviselője elmondta: a kormány a problémát nem oldotta meg az emeléssel, mivel kimaradtak ebből azok, akik például szülőt, nagyszülőt látnak el. Az LMP azt javasolja az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy a nagyszülős gyed mellé a gyermekápolási díjat is igénybe lehessen venni, valamint azt, hogy utóbbit a nyugdíj mellett is kapni lehessen.

Óriási jövő előtt áll a fenntarthatóságot finanszírozó értékpapírok kibocsátása - közölte az MNB alelnöke a jegybank Zöld Programja elindításával összefüggésben. Windisch László arról számolt be, hogy a zöld kötvények forgalma 3 év alatt megötszöröződött, és tavaly globális szinten megközelítette a 250 milliárd dollárt. Hozzátette: az MNB megvizsgálja, hogy indokolt-e a különböző piacokon tovább erősíteni a zöld termékeket, szolgáltatásokat.

Meghalt Györgyi Kálmán volt legfőbb ügyész, életének 80. évében érte a halál. Györgyi Kálmán a rendszerváltástól, 1990-től újraválasztása után 2000 tavaszáig töltötte be a legfőbb ügyészi posztot. Később az igazságügyi tárcánál az új büntető törvénykönyv előkészítésének miniszteri biztosává, majd miniszteri főtanácsadóvá nevezték ki. Györgyi Kálmánt saját halottjának tekinti a Legfőbb Ügyészség.

Az eddiginél erőteljesebb lépéseket vár az európai országoktól a teheráni atomalku megmentéséért az iráni külügyminiszter. Mohamed Dzsavád Zarif a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia zárónapján hangsúlyozta: a 2015-ös több-hatalmi megállapodás nem tökéletes, de a legjobb, amelyet a szereplők érdekeit figyelembe véve el lehetett érni. Úgy vélte: Washington erőszakos módon követeli Európától, hogy hozzá hasonlóan mondja fel a szerződést.

Folytatja nukleáris és rakétaprogramját Észak-Korea - értesült a japán sajtó egy ENSZ-jelentésből. A szakértők által készített beszámoló alapján a betiltott fegyverek kipróbálásához használt létesítmények kiváló infrastruktúrával rendelkező területeken, vasúti pályák, országutak mentén találhatóak. A beszámoló arra is rámutatott, hogy a vonatkozó ENSZ-szankciókat semmibe véve külföldi valuta, olaj és szén érkezik Észak-Koreába a kikötőkön és repülőtereken keresztül.

Mégis mind a 24 díjat az Oscar díj gála közvetítése alatt vehetik át a nyertesek. Az amerikai filmakadémia a tiltakozások miatt vonta vissza azt a döntését, hogy 4 díjat - a többi között az operatőrit - , a műsor reklámszüneteiben adna át. A filmakadémia az egyre csökkenő nézettséget szerette volna növelni a műsor rövidítésével. A hétfői bejelentést bírálta a többi között a filmakadémia több tagja, az Amerikai Operatőrök Társasága valamint több rendező és színész is. A gálát február 24-én rendezik meg Hollywoodban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Ahhoz, hogy belevágj a külföldi részvényekkel való kereskedésbe, először is érdemes tisztázni, hogy miért szeretnél ezen a területen tevékenykedni. Lehet, hogy egy adott iparág vagy cég nemzetközi növekedési lehetőségei érdekelnek, vagy egyszerűen csak diverzifikálni szeretnéd befektetéseidet a hazai piacokon túl. Bármelyik is legyen az indító motivációd, fontos lépések várnak rád az induláshoz, melyeket mind megvitatunk soron következő online előadásunkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×