eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A gólszerző madridi Vinícius Júnior ünnepel Carlo Ancelotti vezetőedzővel a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében játszott Liverpool FC - Real Madrid mérkőzés végén a saint-denis-i Stade de France stadionban 2022. május 28-án. A döntőt a spanyol csapat nyerte 1-0-ra.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Bellingham góllal debütált a Madridban

Ha nem is parádés játékkal, de magabiztos győzelemmel kezdte a Real Madrid a spanyol labdarúgó-bajnokság, a La Liga új idényét. Carlo Ancelotti együttese Bilbaóban nyert 2-0-ra.

Thibaut Courtois sérülése miatt Andrij Lunyin védett, s nem szerepelt a kezdőcsapatban Toni Kroos és Luka Modric sem. Ott volt viszont a Borussia Dortmundtól körülbelül százmillió euróért vásárolt Jude Bellingham.

Ancelotti a Lunyin – Dani Carvajal, Éder Militao, Alaba, Fran – Tchouaméni – Valverde, Bellingham, Camavinga – Rodrygo, Vinícius Júnior összeállításban kezdett, hatan is 23 évesek vagy annál fiatalabbak. (Később beállt Modric és Kroos, valamint Rüdiger és Joselu, ők ellenben 30 fölöttiek.)

Éder Militao térdsérülést szenvedett, Ancelotti azt sem zárta ki a mérkőzés után, hogy a brazil védőnek is a keresztszalagjával van problémája. Két alapember három nap alatt?

Két védő készítette elő a gólokat, Rodrygo Daniel Carvajal, a szerencsés találatot szerző Bellingham pedig Alaba labdáját küldte Unaí Simon hálójába.

A Real Madrid sorozatban hatodszor nyert az Athletic Bilbao vendégeként a La Ligában.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×