eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Gól nélküli rangadón őrizte meg előnyét az Atlético a Barcával szemben

Az FC Barcelona gól nélküli döntetlent játszott otthon a listavezető Atlético Madriddal a spanyol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának szombati rangadóján.

Mindez azt jelenti, hogy a két csapat között maradt a kétpontos különbség a tabella első és második helyén - a Real Madrid egy pontra van a katalánoktól -, ráadásul a Barcelonának mindkét riválisával szemben rosszabb az egymás elleni mérlege.

A hazaiak vezetőedzője, Ronald Koeman eltiltás miatt csupán a lelátóról nézhette a mérkőzést, amelynek 13. percében a vendég fővárosiak elveszítették Thomas Lemart, a 32. percben pedig a katalánokat erősítő Sergio Busquets kért cserét, ugyancsak sérülés miatt.

A remek iramú, eseménydús első félidőben mindkét csapatnak voltak gólszerzési lehetőségei, a nagyobb helyzeteket az Atlético alakította ki, de a német Marc-André ter Stegen többször is bravúrral védett, vagy a hátvédek mentettek az utolsó pillanatban. A Barcelona legnagyobb ziccerét Lionel Messi alakította ki a 41. percben egy látványos szóló végén, de Jan Oblak védeni tudott.

A szünet után sem változott a játék képe: élénk volt a mérkőzés, és mindkét együttes előtt több helyzet adódott. A hetvenedik percben a csereként beállt uruguayi Ronald Araujo a hálóba fejelt, de a játékvezető les miatt nem adta meg a házigazdák gólját.

A hajrában Ousmane Dembélének volt egy óriási helyzete, valamint Messinek egy rendkívül veszélyes szabadrúgása, de maradt a gól nélküli döntetlen.

A két csapat 54. egymás elleni tétmérkőzésén 27 Barcelona- és 12 Atlético-siker mellett 15. alkalommal született döntetlen.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×