eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
2019. január 17-én az Illinois állambeli St. Charlesban készített kép Denny Laine angol zenész-énekes-dalszerzőről, a Moody Blues, majd a Wings rockzenekar alapító tagjáról, aki 2023. december 5-én, 79 éves korában a floridai Naplesben elhunyt.
Nyitókép: MTI/AP/Invision/Rob Grabowski

Elhunyt Denny Laine, a Moody Blues és a Wings volt gitárosa

Elhunyt Denny Laine zenész, dalszerző, a Moody Blues frontembere, a Wings (Paul McCartney együttese) gitárosa. A brit muzsikus kedden, 79 éves korában halt meg Floridában.

Denny Laine, aki a hatvanas évek egyik emlékezetes slágerét, a Go Now-t énekelte, és társszerzője volt több Wings-dalnak, az elmúlt években tüdőbetegségben szenvedett. Állapota idén fordult rosszabbra, halálhírét felesége, Elizabeth Hines tette közzé – írta a theguardian.com.

A McCartney-házaspár mellett Laine volt az egyetlen állandó tagja a Wingsnek, és a zenekar valamennyi albumán játszott a hetvenes években. Olyan dalok társszerzője volt, mint a No Words vagy a Mull of Kintyre, amely a mai napig a legnagyobb példányszámban fogyott nem jótékonysági kislemez az Egyesült Királyságban.

Ő volt a dalszerzője a Time to Hide című számnak, amely a Wings 1976-os lemezén, a Wings at the Speed of Sound-on található, és Laine írta az Again and Again and Again-t is, utóbbi az 1979-ben megjelent Back to the Egg című korongon szerepel. A Wings feloszlása után, a nyolcvanas évek elején közreműködött Paul McCartney Tug of War, valamint Pipes of Peace című szólólemezén.

„Mély szomorúsággal értesültem arról, hogy egykori zenekari társam, Denny Laine elhunyt. Számos emlékem fűződik a vele töltött időszakhoz, kezdve azzal, amikor a Beatles a Moody Blues-zal közösen turnézott. Denny az induláskor csatlakozott a Wingshez, amelynek kimagasló vokalistája és gitárosa volt. Legemlékezetesebb előadása minden bizonnyal a Go Now, egy régi Bessie Banks-dal előadása volt, amit csodálatosan énekelt” – idézte fel Paul McCartney közösségi oldalán.

Mint felidézte, a közösen írt dalok közül a legnagyobb sikert a Mull of Kintyre aratta, amely nagy sláger volt a hetvenes években. Kitért arra, hogy bár a Wings után elsodródtak egymástól, az elmúlt években sikerült helyreállítani barátságukat, és együtt emlékeztek a régi időkre. „Denny hatalmas tehetség volt, kiváló humorérzékkel, és mindig készen állt arra, hogy másokon segítsen. Minden rajongójának hiányozni fog, barátai nagy szeretettel fognak gondolni rá”.

Denny Laine a hetvenes évek első felétől összesen tizenkét szólóalbumot készített, az utolsó a 2008-ban megjelent The Blue Musician című anyag volt.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×