eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 29: Dua Lipa attends the Clooney Foundation For Justice Inaugural Albie Awards at New York Public Library on September 29, 2022 in New York City. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for Albie Awards)
Nyitókép: Dimitrios Kambouris/Getty Images for Albie Awards

Dua Lipa már papíron is albán

Albán állampolgárságot kapott vasárnap Dua Lipa koszovói származású brit énekesnő Albánia elnökétől, aki azzal indokolta a döntést, hogy Lipa zenéjén keresztül világszerte híressé tette az albánokat.

Dua Lipa 1995-ben született Londonban. Szülei koszovói albánok.

„Így már papíron is albán leszek” – mondta az énekesnő, mielőtt letette az állampolgársági esküt a tiranai városházán.

Dua Lipa apja hatására kezdett zenélni, ötévesen énekelt először, majd 14 évesen már a legnagyobb videómegosztó portálra töltötte fel videóit. Első lemeze 2017-ben jelent meg. 2019-ben pedig ő kapta a legjobb új előadónak járó Grammy-díjat.

Dua Lipa idei turnéjának utolsó állomása Tirana, ahol a Szkander bég téren lép fel Albánia függetlenség napja alkalmából, miután az ország 110 évvel ezelőtt szakadt el az Oszmán Birodalomtól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×