eur:
389.47
usd:
363.74
bux:
68006.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Máté Péter

Vonnák Diána nyerte az első prózaköteteseknek járó Margó-díjat

A Látlak című regénye kapta az elismerést.

Vonnák Diána Látlak című regényéért kapta meg idén a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat, amelyet a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál részeként megrendezett Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron, a Nemzeti Táncszínházban Budapesten adtak át – közölték a szervezők.

Vonnék Diána pénzdíjat, próbafordítást kap, valamint egy több mint 10 millió forint értékű népszerűsítő kampány segíti győztes könyvének pályáját – közölték.

Mint írják, Vonnák Diána könyve mellett Bognár Péter Hajózni kell, élni nem kell és Borda Réka Égig érő csalán című regénye került az élmezőnybe.

Idén nyolcadik alkalommal adták át a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár a legjobb első prózakötetért járó Margó-díjat. A Bookline támogatásával 2015-ben indított kezdeményezés célja megmutatni, kik a legerősebb pályakezdő prózaírók, ezzel is népszerűsítve a kortárs irodalmat.

Az elmúlt hét évben

  • Totth Benedek,
  • Milbacher Róbert,
  • Szöllősi Mátyás,
  • Mécs Anna,
  • Fehér Boldizsár,
  • Harag Anita, illetve
  • tavaly Halász Rita

kapta meg az elismerést.

Ebben az évben a Margó-díjra minden eddiginél több,

56 pályázat érkezett, amelyből tíz könyvet választotta ki a Könyves Magazin szerkesztőiből álló szakmai előzsűri.

2022-ben a Magvető, a Scolar, a 21. Század Kiadó, a Pesti Kalligram, a Noran Libro és a Jelenkor kiadó könyvei jutottak be a legjobbak közé.

A tájékoztató idézi Valuska Lászlót, a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár igazgatóját, aki azt mondta: "A Margó-díjjal egyrészt szeretnénk megkönnyíteni a pályakezdő író első lépéseit, másrészt fontosnak tartjuk, hogy az olvasók számára láthatóak legyenek ezek az alkotások, mert hiszünk benne, hogy a világunk jobb megértéséhez – többek között ezeket is – olvasni kell".

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×