eur:
389.71
usd:
361.82
bux:
68443.23
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A megújult budapesti Cinema City Aréna VIP részlegének egyik vetítőterme 2018. február 13-án. A Cinema City tavaly ünnepelte magyarországi működésének 20. évfordulóját, miután a kelet-közép-európai régióban Budapesten nyitotta meg az első moziját 1997-ben, azóta a főváros 5 pontján 68, az ország 13 megyeszékhelyén összesen 89 mozitermet működtet.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Csődben a Cinema City anyacége, de ez a magyar mozikat nem érinti

A Cineworld megerősítette, hogy csődeljárást készül kezdeményezni az Egyesült Államokban, mivel a mozilánc továbbra is jelentős adósságokkal küzd.

A londoni tőzsdén jegyzett Cineworld-részvény árfolyama több mint 81 százalékot zuhant, és 1,8 penny lett, miután a Wall Street Journal megszellőztette, hogy a Cinema City-mozik anyavállalata várhatóan a 11. fejezet szerinti petíciót nyújt be, azaz csődvédelemért folyamodik az Egyesült Államokban – írja az Index.

A mozilánc részvényeinek árfolyama hétfő reggel erősödést mutatott, 4 pennyért kereskedtek vele – ez viszont még mindig messze elmarad a koronavírus-járvány előtti 220 pennys ártól. A mozilánc piaci értéke 69 millió dollár, adóssága viszont már 5 milliárd dollárra rúgott. A cég közleményében hozzátette, hogy

a mozik továbbra is a megszokott módon üzemelnek.

A Cineworld tíz országban működik, köztük az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Lengyelországban, valamint Magyarországon, és több mint 28 ezer munkavállalót foglalkoztatnak 9200 moziban világszerte.

Más moziláncokhoz hasonlóan a Cinemaworldöt is súlyosan érintette a koronavírus-járvány. A pandémia miatt a mozik egy része bezárt (vagy kisebb kapacitással üzemelt), a közönség pedig rászokott az otthoni filmezésre.

A vg.hu megkereste a Cineworld Group magyarországi leányát, a Cinema City Magyarországot. A cég kommunikációs igazgatója, Buda Andrea elmondta, hogy a Cineworld amerikai hálózatának esetleges csődje a magyar mozikat nem érinti. "A működésünk a továbbiakban is biztosított, fennakadások nincsenek és eddig sem voltak" – mondta Buda Andrea.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×