eur:
389.86
usd:
363.99
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
TURIN, ITALY - MAY 14: Alessandro Cattelan, Laura Pausini and Mika pose on stage with the Eurovision Song Contest winners, the Kalush Orchestra, representing Ukraine, attend the Grand Final show of the 66th Eurovision Song Contest at Pala Alpitour on May 14, 2022 in Turin, Italy. (Photo by Stefania DAlessandro/Getty Images)
Nyitókép: Stefania D'Alessandro/Getty Images

Eladták díjukat az Eurovízió ukrán győztesei, hogy drónokat vehessenek

Az ukrán hadsereget kívánják így segíteni.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivál nyertese, az ukrán Kalush Orchestra 900 ezer dollárért adta el a dalversenyen nyert díját, hogy így gyűjtsenek pénzt. A kristálymikrofont Facebookon bocsátották árverésre, hogy a végösszegből drónokat vehessenek az ukrán hadseregnek – írja a 444.hu.

Az eladással egyidőben a zenekar egyébként a berlini Brandenburgi kapunál tartott egy jótékonysági koncertet, hogy orvosi ellátásra is gyűjtsenek pénzt.

A díjért kapott összegből három ukrán gyártmányú PD-2-es drónt vásárolnak majd.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×