eur:
394.97
usd:
363.52
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Salisbury Régészeti Építészeti Kft.

Erdő épült a vadászati kiállításban – képek

Elképesztő véghajrában alkották meg a kivitelezők.

Mint ismert, a napokban nyitotta meg kapuit a Vadászat és vadászfegyverek Magyarországon tárlat a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A kiállítás az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti kiállításhoz kapcsolódik.

Ennek a monumentális és elképesztő hangulatot biztosító tárlatnak a megjelenését Czeglédi Lajos diplomás iparművész tervező álmodta meg, aki 20 éves tapasztalatát és a kiállításokra való rálátását egyfajta kortárs művészeti alkotásként teljesítette ki a tárlatban – olvasható a Salisbury Régészeti Építészeti Kft. sajtóközleményében.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum historizáló impozáns belső tereibe szalagszerű vitrinsorokat képzelt el, majd valósított meg. A régi és a modern kapcsolatát harmonikusan, a térbe tökéletesen illeszkedve alkotta meg. A kiállítás tematikáját lineáris kronológia szerint építették fel, tehát a látogató időrendben a honfoglalástól kezdve egészen napjainkig megtekintheti a vadászat tárgyait, módszereit, elemeit.

A tervező éppen ezért gondolt egy merészet, és egy szimbolikus erdőt épített fel az épület belsejébe, amiben egy hosszú vitrinsávon keresztül viszi magával az érdeklődőt.

A terveket azonban meg is kellett valósítani – teszik hozzá. Ebben a nehéz, ámde örömteli feladatban a Tranzorg Kft. vállalt szerepet, akik mindössze másfél hét alatt építették fel a monumentális, 20 köbméternyi fából megalkotott installációt. A tervezéssel együtt mindössze szűk két hónap alatt megvalósított tárlat másfél hét alatt épült meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, amit közel 70 méter hosszú vitrinsáv alkot.

Az idő rövidsége miatt az installációk már akkor elkezdtek a helyükre kerülni, amikor még a vitrinhossz nem volt végleges, így elmondható, hogy egy elképesztő véghajrában alkották meg a kivitelezők, a Tranzorg Kft. szakemberei ezt a csodás összhatást és ezzel együtt a látogató számára egy beltéri erdőt – zárul a Salisbury közleménye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×