eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
SzigetkĂśzFotĂł: Mohai BalĂĄzs
Nyitókép: Mohai BalĂĄzs

Így néz ki most a Magyar Zene Háza, nemsoká nyithat - videó

A lukacsos fedelű épületet körberepkedte egy kamerázó drón.

Beköltözött a Városliget fái közé a Magyar Zene Háza, a különlegesen lukacsos tetejű építmény már szinte a kész arcát mutatja a róla közzétett friss videón.

Mutatjuk:

A Liget Budapest Projekt keretében épülő Magyar Zene Háza igazi élő közösségi térként a magyar zenei élet egyik meghatározó találkozóhelye lehet, kiállító-, koncert- és oktatótermekkel, szabadtéri színpaddal, zenepedagógiai foglalkozásokkal, hangversenyekkel, tárlatokkal, a szórakozva tanulás ezernyi lehetőségével és egy egyedülálló hangdómmal. Változatos, sokrétű, a magyar zenei múlthoz és jelenéhez, kiemelkedő egyéniségeihez méltó kínálatával az új intézmény a zene nagyszerűségének hírnöke és fóruma lesz.

A Magyar Zene Háza a Városligeti tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közelében épül, a korábban a parkot évtizedekig elcsúfító, használaton kívüli, immáron elbontott Hungexpo irodák helyén. A japán sztárépítész Fudzsimoto Szu által tervezett, szinte teljesen áttetsző, környezetbarát építmény arra törekszik, hogy harmonikus átmenetet alakítson ki a természetes és a mesterséges környezet között.

A Liget Budapest Projekt keretében megépülő Magyar Zene Háza kivitelezési munkálatai a tervek szerint haladnak, a ház 2020. nyarán szerkezetkész állapotba ért, 2021 év végén pedig megnyitja kapuit. A legfontosabb nemzetközi épületminősítési rendszer, a BREEAM környezettudatossági szempontból példaértékűnek értékelte a kivitelezési munkálatokat és a munkaterületet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×