eur:
393.54
usd:
369.13
bux:
65626.86
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Az Óbudai Danubia Zenekar vonós kvintettje lép fel a Szent István Nap rendezvénysorozatához kapcsolódó, komolyzenei koncerteket kínáló Panoráma Classical fesztiválprogramon a gellérthegyi Filozófusok kertjénél 2021. augusztus 20-án.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Százezresre duzzadt az ünneplő budapesti tömeg

Számos helyszínen vannak események, a Tabántól a Lánchíd utcán át egészen a Városligetig.

Már százezres nagyságú tömeg vesz részt a fővárosi ünnepi rendezvényeken a budai Vártól a Városligetig - közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár péntek délután a közmédiával a Kossuth téren felállított Aranyvonatnál.

Kovács Zoltán elmondta: a majdnem húsz rendezvényhelyszínen több száz program várja a fővárosba érkezőket, az időjárás kiváló, az esti tűzijátékot sem zavarja semmi.

Hozzátette: az államalapító Szent István király ünnepekor idén új koncepció a programok fesztiváljellege, mellyel a szándék az volt, hogy a korábbiaknál jóval nagyobb ünnepségsorozatot hozzanak létre.

A rendezvény egyik kiemelkedő új elemének nevezte az Andrássy úti felvonulást, amelyet a debreceni virágkarnevállal állított párhuzamba. Kovács Zoltán megjegyezte: a koncertek, a már hagyományosan a Várkertben tartott Magyar Ízek Utcája vagy a várban a Mesterségek Ünnepe is szervesen kapcsolódik a programokhoz és teszi méltóvá a legnépszerűbb és leglátogatottabb nemzeti ünnepet.

Kiemelte:

a hosszú hétvégéből hátra van még két nap, a szervezők több százezer látogatót várnak Budapestre,

miközben azon dolgoznak, hogy mindenki biztonságosan és méltó keretek közt tudjon ünnepelni.

Kovács Zoltán a tűzijátékról elmondta: a fix pontokról - a hidakról és a rakpartokról - fellőtt rakéták telepítése már korábban elkezdődött, az uszályokat pedig a légiparádét követően kezdték felállítani a Dunán. Úgy fogalmazott: a 4,3 kilométer hosszú szakaszról fellőtt tűzijáték rendkívül látványosnak ígérkezik.

Közölte: az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs egész nap dolgozik, még a tűzijáték alatt is és folyamatos kapcsolatban állnak a tűzijátékot lebonyolítókkal.

Ha bármi probléma adódna,

a rendezvény bármelyik pillanatban megállítható

- tette hozzá az államtitkár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Szorosabbra húzná Brüsszel a tagállami gyeplőt

Szorosabbra húzná Brüsszel a tagállami gyeplőt

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy milyen átfogó reformra készül az Európai Unió és miért hajlandók még olyan tabunak számító területekhez is hozzányúlni, mint az adózás vagy éppen az állami támogatások rendszere. Erről Szabó Dánielt, a Portfolio uniós ügyekkel foglalkozó elemzőjét kérdeztük. A második blokkban egy olyan országról volt szó, amely nem biztos, hogy sok befektető térképén fent van, de mégis érdemes nagyon odafigyelni rá. Hogy melyik ez az ország, arról Mohos Kristóffal, a Portfolio részvénypiaci elemzőjével beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×