eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Debreceni Virágkarnevál egyik virágkompozícióját készítik Debrecenben 2021. augusztus 12-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Nagy durranás a debreceni virágkarneválon

A Szent Korona-hőlégballon magasba emelkedése jelezte pénteken Debrecen belvárosában, hogy megkezdődtek a Szent István-napi és a virágkarneváli programok a hajdú-bihari megyeszékhelyen.

A hagyományos karneváli felvonulás helyett idén is korzón tekinthetik meg az érdeklődők a virágkocsikat pénteken a Nagyerdei Stadion északi kapujánál, a Nagyerdei körúton, szombaton és vasárnap pedig a belvárosban: a Kossuth téren és a Piac utcán - jelezte Bódor Edit főszervező az MTI-nek.

Hozzátette: az idén tizennégy virágkompozíció készült el, köztük a karneválok állandó szereplői, a Szent Koronát és a koronázási ékszereket bemutató kompozíció, valamint a Debrecen címerét megjelenítő kocsi.

A virágkocsikat több százezer száraz- és élővirággal díszítették. A hollandiai Zundert városából több mint 300 ezer különböző színű dália érkezett Debrecenbe, amit frissen, az utolsó órákban helyeztek el a virágkocsikon. Az elmúlt napokban egyébként több mint 180 diák, önkéntes segédkezett a kocsik "felöltöztetésében".

A virágkocsik témája Debrecen meghatározó nagyvállalatainak, partnereinek küldetését, munkásságát, a város életéhez való kapcsolódását mutatja be. Az önkormányzat kocsijának a középpontjában például a víz áll, utalva arra, hogy a hamarosan kezdődő Civaqua-program keretében a Tisza vizét vezetik be a városba, míg a Debreceni Egyetem kompozíciója a tudás fáját ábrázolja.

A virágkocsik mellett számos más karneváli programmal is várják az érdeklődőket: virágdíszbe öltözött veterán kerékpárok, kaktuszkiállítás, kortárs festők kiállítása, a gyerekeknek szervezett népszerű Galiba fesztivál a nagyerdei állatkertben és számos művészeti csoport bemutatkozása teszi teljessé az idei debreceni virágkarnevált.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×