eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A Debreceni Virágkarnevál egyik virágkompozícióját készítik Debrecenben 2021. augusztus 12-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Nem akármivel hozakodik elő a Debreceni Virágkarnevál

Idén 14 virágkompozíció lesz látható a Debreceni Virágkarneválon, a készülő kompozíciókat csütörtökön mutatták be a sajtó képviselőinek.

Puskás István (Fidesz-KDNP) alpolgármester elmondta, hogy idén sem lesz karneváli felvonulás és a külföldi fellépők is hiányoznak a járványhelyzet okozta bizonytalanságok miatt. Hozzátette: 14 cég, egyesület, intézmény tartotta fontosnak, hogy részt vegyen az általa megálmodott virágkompozícióval.

A virágkocsikat 20-án a Nagyerdei körúton kiállítva láthatja a közönség, este pedig különleges fénytechnikával megvilágítva tekinthetik meg azokat. Augusztus 21-én és 22-én a Kossuth téren és a Piac utcán lesznek láthatók a virágkocsik, amelyeket az érdeklődők ingyenesen és védettségi igazolvány nélkül tekinthetnek meg.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője arról is beszélt, hogy

a Szent Koronát ábrázoló virágkocsit augusztus 20-án mutatják be Debrecenben, másnap pedig Nagyváradon is bemutatják, majd szeptember elején a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus résztvevői is megcsodálhatják Budapesten.

Átányi Ajtony, a Fórum Bevásárló Központ igazgatója a cég virágkocsijáról szólva elmondta, hogy az "Élj a divatnak szabadon!" címet viseli a virágkocsijuk, mert a pandémia után visszakapták az emberek a szabadságukat, ezért érdemes felújítani a ruhatárukat.

Bereczki-Szabó Lászlóné, a Debreceni Szakképzési Centrum kommunikációs csoportvezetője közölte, hogy 5. alkalommal vesznek részt a karneválon, melyen egy bölcs bagoly képviseli az intézményt. A kis baglyok pedig a diákokat jelenítik meg.

Bors Richárd, az "Egy a természettel" Nonprofit Kft. szakmai igazgatója elmondta, hogy a Vadászati Világkiállítás kabalakutyáját, Fátyolt formázzák meg.

Domokos Csilla, az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. szóvivője szerint 20. alkalommal indítanak virágkocsit, mellyel idén az óceánok műanyagszennyezésére akarják felhívni a figyelmet.

Gary Baker, a TEVA Gyógyszergyár Zrt. hatóanyaggyártásért felelős igazgatója kiemelte, a testi egészség mellett a mentális egészségre helyezik a hangsúlyt, ezért választották Szinnyei Merse Pál Majális című festményét alapötletnek.

Győrösi Pál, a Richter Gedeon Nyrt. pr- és kormányzati kapcsolatokért felelős munkatársa közölte, hogy választásuk a Tesz-vesz Város figuráira esett.

Majoros Petronella, Hajdúszoboszló alpolgármestere közölte, Prémium zóna címmel a város turisztikai attrakcióit jelenítik meg virágkocsijukon.

Szöllősi Béla, a Magyar Posta Kelet-magyarországi Területi Igazgatóságának vezetője kifejtette, a 100 éves debreceni postának állítanak emléket postagalambot ábrázoló virágkompozíciójukkal, amelyen már a megújulás is érzékelhető a galamb szájában megjelenő QR-kóddal.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×