INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

szent korona

2019.01.23. 11:08

Magyar kutatók megtalálták az eddigi legősibb horvát zászlót

Bemutatták a Szent Korona Kutatócsoport legújabb kiadványait és ismertették az elmúlt évek tudományos áttöréseit. Pálffy Géza, a történészműhely vezetője az InfoRádiónak azt mondta: bár az MTA kutatóhálózatának puszta léte is veszélybe került, bízik a csoport fennmaradásában.
2018.01.17. 06:00

Egy magyar kincs, amiről sokan azt hitték, ufó maradványa

Negyven évvel ezelőtt tért vissza az Egyesült Államokból Magyarországra a Szent Korona. Glant Tibor, a Debreceni Egyetem tanára, az MTA Lendület Szent Korona Kutatócsoport tagja könyvet jelentetett meg a Szent Korona elmúlt évtizedeiről.
2018.01.06. 10:36

Magyarországé a legrégebbi koronázási együttes Európában

A magyar Szent Korona és a koronázási jelvények a legrégebbi koronázási együttes Európában - mondta Tóth Endre történész, a Nemzeti Múzeum nyugalmazott kurátora az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában, a Szent Korona hazatérésének negyvenedik évfordulóján.
2018.01.06. 01:09

A magyar államiságot jelképező Szent Korona 40 éve érkezett vissza Amerikából

Negyven éve, 1978. január 6-án adta vissza "az amerikai nép képviseletében" Cyrus Vance külügyminiszter az Országházban a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket a magyar népnek. Az évforduló alkalmából január 6-án nyílt nap lesz az Országházban, ahol a nemzeti ereklyéket a koronázási palást kivételével őrzik.
2016.09.28. 06:03

Tudja, mikor sérült meg a korona?

A Szent Korona a magyar államiság jelképe, emellett Európa egyik legősibb, legkülönlegesebb műkincse. Pálffy Géza, a Szent Korona Kutatócsoport vezetője az InfoRádióban elmondta: sok dokumentum kerülhet még elő a korona történetéről, amit hamarosan egy filmben is bemutatnak majd.
2016.08.20. 11:25

Ugron Ákos Gábor: a Szent Korona a megmaradást jelenti a nemzet számára

Szent István király és a Szent Korona a folytonosságot, az életet, a megmaradást jelenti a nemzet számára, ahogyan a búza és az aratókoszorú is, amelynek szemeit a következő vetéskor mindig hozzákeverik a vetőmaghoz, hogy a következő évi termés bőséges legyen - mondta a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára szombaton Szolnokon, a Kárpát-medence kenyere rendezvényen.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018