eur:
393.71
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Forrás: mazzag.com
Nyitókép: Forrás: mazzag.com

Mazzag István: az érzékekre ható képeket szeretnék festeni

Kiállítása kapcsán nyilatkozott a festőművész az InfoRádiónak.

A festészetnek a szépségről kell szólnia – mondta Mazzag István az InfoRádióban. A festőművész két év után az Izabella és Amadeusz Galériában állítja ki műveit május 26.és 29. között.

A felvetésre, hogy érdekli-e, hogy az emberek könnyen befogadhatónak tartják-e a művészetet, azt felelte, hogy természetesen, hiszen nem légüres térben, hanem nekik alkot.

Forrás: mazzag.com
Forrás: mazzag.com

„Nagyon fontosnak tartom, hogy ha egy ember érdeklődik a festészet iránt, akkor olyan élményt kapjon, ami magyarázkodás nélkül megfogja, tehát az érzékeire próbálok hatni” – vallja Mazzag István.

Egy festőt nem befolyásol igazán a külső környezet, egy műteremben dolgozik, az ő élete negyven-ötven éve nem változik, így a járvány nem volt különösebb hatással az alkotómunkájára. Továbbra is érdeklik a természetben elérhető színek és azoknak a megfoghatósága, átadása az embereknek. Tájképek, virágok színei izgatják, és ezeket a nagy méretű képeket készít nagy színkavalkádokkal.

Forrás: mazzag.com
Forrás: mazzag.com

„Nem a tudatosságra törekszem a festészetben, hanem azoknak a dolgoknak a megragadására, amit egy néző szívesen lát, és nagy lökést ad a lelkének. Az érzékekre szeretnék hatni” – mondja a festőművész.

Mint mikor egy szép nőt lát az utcán, vagy finom ízt érez az étteremben, vagy a parkban illatokat – hozott hasonlatokat. Annyit tett még hozzá, hogy szeretné, ha az emberek bejönnének a kiállítására, és a szemüknek megfoghatatlan és nagyon élvezetes élmény lenne.

Forrás: mazzag.com
Forrás: mazzag.com
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×