INFORÁDIÓ
2021. szeptember 22. szerda
Móric

mazzag istván

kiállítás

festészet

Forrás: mazzag.com

Mazzag István: az érzékekre ható képeket szeretnék festeni

Kiállítása kapcsán nyilatkozott a festőművész az InfoRádiónak.

A festészetnek a szépségről kell szólnia – mondta Mazzag István az InfoRádióban. A festőművész két év után az Izabella és Amadeusz Galériában állítja ki műveit május 26.és 29. között.

A felvetésre, hogy érdekli-e, hogy az emberek könnyen befogadhatónak tartják-e a művészetet, azt felelte, hogy természetesen, hiszen nem légüres térben, hanem nekik alkot.

Forrás: mazzag.com
Forrás: mazzag.com

„Nagyon fontosnak tartom, hogy ha egy ember érdeklődik a festészet iránt, akkor olyan élményt kapjon, ami magyarázkodás nélkül megfogja, tehát az érzékeire próbálok hatni” – vallja Mazzag István.

Egy festőt nem befolyásol igazán a külső környezet, egy műteremben dolgozik, az ő élete negyven-ötven éve nem változik, így a járvány nem volt különösebb hatással az alkotómunkájára. Továbbra is érdeklik a természetben elérhető színek és azoknak a megfoghatósága, átadása az embereknek. Tájképek, virágok színei izgatják, és ezeket a nagy méretű képeket készít nagy színkavalkádokkal.

Forrás: mazzag.com
Forrás: mazzag.com

„Nem a tudatosságra törekszem a festészetben, hanem azoknak a dolgoknak a megragadására, amit egy néző szívesen lát, és nagy lökést ad a lelkének. Az érzékekre szeretnék hatni” – mondja a festőművész.

Mint mikor egy szép nőt lát az utcán, vagy finom ízt érez az étteremben, vagy a parkban illatokat – hozott hasonlatokat. Annyit tett még hozzá, hogy szeretné, ha az emberek bejönnének a kiállítására, és a szemüknek megfoghatatlan és nagyon élvezetes élmény lenne.

Forrás: mazzag.com
Forrás: mazzag.com

Nyitókép: Forrás: mazzag.com

Kapcsolódó hang

Mazzag István kiállítása
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018