INFORÁDIÓ
2021. május 16. vasárnap
Botond, Mózes

gyász

törőcsik mari

nemzeti színház

emlékhely

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő portréinál a Nemzeti Színház előtt 2021. április 16-án. A magyar színjátszás felejthetetlen alakja, a nemzet színésze és a nemzet művésze ezen a napon, életének 86. évében, hosszas betegség után hunyt el.

Így búcsúznak Törőcsik Maritól a Nemzeti Színház előtt - fotók

Infostart / MTI

A Nemzeti Színház Hajóorrában kialakított emlékhelyhez Kásler Miklós és Bodrogi Gyula már megérkezett.

Virágot hozott mások mellett Hobo, Vidnyánszky Attila és Fekete Péter is.

Budapest, 2021. április 16.
Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a nemzet színésze Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő portréinál a Nemzeti Színház előtt 2021. április 16-án. A magyar színjátszás felejthetetlen alakja, a nemzet színésze és a nemzet művésze ezen a napon, életének 86. évében, hosszas betegség után hunyt el.
MTI/Koszticsák Szilárd
Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a nemzet színésze Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő portréinál a Nemzeti Színház előtt 2021. április 16-án. A magyar színjátszás felejthetetlen alakja, a nemzet színésze és a nemzet művésze ezen a napon, életének 86. évében, hosszas betegség után hunyt el. MTI/Koszticsák Szilárd
Budapest, 2021. április 16.
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója (b) és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár (j) virágot visz Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő portréihoz a színház előtt 2021. április 16-án. A magyar színjátszás felejthetetlen alakja, a nemzet színésze és a nemzet művésze ezen a napon, életének 86. évében, hosszas betegség után hunyt el.
MTI/Koszticsák Szilárd
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója (b) és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár (j) virágot visz Törőcsik Mari portréihoz a színház előtt 2021. április 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Budapest, 2021. április 16.
Hobo (Földes László) Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő portréinál a Nemzeti Színház előtt 2021. április 16-án. A magyar színjátszás felejthetetlen alakja, a nemzet színésze és a nemzet művésze ezen a napon, életének 86. évében, hosszas betegség után hunyt el.
MTI/Koszticsák Szilárd
Hobo (Földes László). MTI/Koszticsák Szilárd

Pénteken 21 óráig, a továbbiakban pedig a hét minden napján 10 és 21 óra között lehet felkeresni az emlékhelyet. Törőcsik Mari kedvence a sárga rózsa volt, ezzel a virággal emlékezhetnek rá – közölte a színház.

Az intézmény arra kéri a tiszteletüket tevőket, hogy a Nemzeti Színház Hajóorrát a Soroksári út felől kijelölt útvonalon közelítsék meg. A járványhelyzetre való tekintettel azt kérik, fokozottan ügyeljenek a megfelelő távolságtartásra. Ha lerótták kegyeletüket, a tömeg elkerülése érdekében a Duna felőli oldalon, a Nemzeti Színház parkolójának irányába lehet távozni.

Törőcsik Mari kérésére a temetést szűk családi körben tartják majd – közölték.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018