eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Kolompos együttes zenél a Kolompos táborban a megnyitó napján Egerben 2018. július 30-án. A 2018 a külhoni magyar családok éve tematikus év részét képező egyhetes tábort a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága szervezte, programjain 45 Kárpát-medencei magyar nagycsalád vesz részt.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

A járvány miatt átalakította koncertjeit a Kolompos együttes

Várakozásokkal és pozitívan tekint a jövőbe a Kolompos együttes, amelyet – a többi zenekarhoz hasonlóan – megvisel, hogy nem léphet fel.

A koronavírus-járvány miatti nehéz időszakban is volt lehetősége a közös zenélésre az együttesnek, amely januártól márciusig sok online koncertet adott – mondta az InfoRádiónak a Kolompos együttes vezetője, ám hozzátette: ez csak amolyan pótcselekvés.

Nagy Zoltán kifejtette: az elmúlt egy év alatt sok minden került elő, azzal is foglalkozni kellett, hogy a műsorokat hogyan lehet gyerekek nélkül előadni. Legutóbb a Jönnek a huszárok című mesejáték esetében kellett kitalálni, hogyan lehet előadni úgy, hogy nincsenek ott a kishuszárok és a falubeli lányok, mégis szóljanak a közönséghez. Ehhez tévés szereplővé kell válni.

Meg kellett tanulni a módját kicsit átstrukturálni a tevékenységet – emelte ki az együttes vezetője, aki megemlítette, hogy két tag animációs filmet készített a lucázásból.

Együttesként és egyénileg is boldogulniuk kell ebben a nehéz időszakban a formáció tagjainak

– tette hozzá.

„Ne veszítsük el egymást, mindenki érezze, hogy egymásért is felelősek vagyunk, a megteremtett értékekért és a jövőnkért is” – mondta.

Nagy Zoltán jelezte, hogy az együttes tagjai pozitívan tekintenek előre, de ennek az volt az alapja, hogy akadtak tartalékaik, illetve pályázatok révén kaptak állami támogatást.

„Nagy reményekkel várjuk a nyitást, és hogy talán nyártól, vagy ősztől kezdve újra elindulhat az igazi élet.”

A Kolompos együttes 1988-ban alakult. Rögtön a következő évben, 1989-ben elnyerte a Népművészet Ifjú Mestere díjat. Önálló koncertjeiken a magyar és Kárpát-medencei népzenét népszerűsítik világszerte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×