INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

budapesti operettszínház

istván a király

online előadás

Részlet Kálmán Imre Riviéra girl című darabjából az egykori Moulin Rouge helyén kialakított Kálmán Imre Teátrumot és a hozzátartozó Teátrum Cafét bemutató sajtótájékoztatón 2017. március 22-én. A hajdani Somossy Orfeumként alapított Moulin Rouge-t és a Budapesti Operettszínházat 1922 óta fal választotta el, amelyet most lebontottak.

Fontos hír az István, a király rajongóinak

Infostart / MTI

Online előadás jön szombat este, de egyszeri lesz és megismételhetetlen.

Online térben lesz elérhető szombat este a Budapesti Operettszínház István, a király című rockoperája - hangzott el az M1 tévécsatorna hétfői adásában.

István szerepében Kocsis Dénes, Koppányként Dolhai Attila, Saroltként Polyák Lilla, Gizellaként Drahos Evelin áll színpadra. Az online előadás este 7 órakor kezdődik és csak az előadás időtartama alatt lesz látható.

Székely Kriszta rendezése új értelmezését keresi a klasszikus történetnek, az előadás ezúttal a történelmi háttér helyett a mindenkori emberi tényezőkre helyezi a hangsúlyt - hangzott el az adásban.

Székely Kriszta rendezésében ezúttal igazi színházi előadást láthatnak nézők - hangsúlyozta Kocsis Dénes színész az M1-en. Mint mondta, üres színházban nézők nélkül játszani nem volt könnyű, de az előadás felvételekor egymástól merítettek erőt, hogy maximális teljesítményt tudjanak nyújtani.

A Saroltot megformáló Polyák Lilla életmentőnek nevezte az online közvetített előadást, és mint mondta, fontos, hogy továbbra is jelen tudjanak maradni a nézők életében, de a közönség számára is fontos, hogy lássák a színészeket, akár az online térben.

"Mindenki odaképzelte a közönséget, mi azzal a hittel vettük, hogy a nézőknek készül és a jelent próbáltuk akkor ott megélni"

- emelte ki.

Kocsis Dénes beszélt arról is, sokáig nehéz volt megszabadulnia attól a gondolattól, hogy kik játszották előtte István szerepét. "Mostanra már a saját képemre lett formálva a szerep, amivel eggyé váltam" - hangsúlyozta, kiemelve: az előadás az emberi kapcsolatok felől közelíti meg a történetet, minden szereplőnek megvan benne a maga igazsága.

Polyák Lilla szerepéről azt mondta, hogy egy kemény anyát játszik, aki kezében tartja az irányítást. "Székely Kriszta rendező instrukciói alapján, az én feladatom volt felépíteni, hogy

a darab végére Sarolt elfogadja, hogy át kell adnia fiának a gyeplőt"

- hangsúlyozta a színész.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018