eur:
393.52
usd:
367.83
bux:
65907.01
2024. április 23. kedd Béla
Mácsai Pál, a színház igazgatója beszél a 2017/2018-as évadnyitó társulati ülés előtt tartott sajtótájékoztatón a fővárosi Örkény István Színházban 2017. szeptember 26-án. Az eseményen átadták a színház felújított nézőterét.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Bezár az Örkény Színház, csak online láthatók a darabjai

Az új rendelkezések szerint csak harmadházzal játszhatna, ezért az előadások mostantól a járvány végéig csak streamelt formában láthatók.

Évadunkat a járvány miatt fél házzal nyitottuk. Sok lelkierőt adott nekünk, hogy jönnek hozzánk, nem félnek, velünk maradtak. Ám a járvány új hulláma egyre magasabb. Az új rendelkezések szerint csak harmadházzal játszhatnánk. Ezért a mai napon úgy döntöttünk, hogy előadásainkat mától a járvány elültéig csak streamelt formában láthatják" – áll az Örkény István Színház társulatának csütörtök délutáni közleményében.

A már megvásárolt jegyeket visszaváltja a teátrum, és a nyáron épült streamstúdiót kihasználva az online sugárzott előadások számát megnöveli, a digitális repertoárt folyamatosan bővíti.A tervek szerint csak élő előadások lesznek láthatók, azokat viszont át kell alakítani annak érdekében, hogy egymást se veszélyeztessék a színészek.

"Felvétel csak akkor jön szóba, ha mi magunk sem léphetünk az épületbe. Reméljük, hogy odáig nem jutunk el. Vigyázzunk egymásra, és maradjunk együtt az online térben, jelenidőben" – írja a társulat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×