eur:
392.64
usd:
366.03
bux:
66508.74
2024. április 26. péntek Ervin
Kerekes Vica fegyverrel a kezében az Apró mesék című, II. világháború után játszódó filmben.
Nyitókép: Kerekes Vica fegyverrel a kezében az Apró mesék című, II. világháború után játszódó filmben – forrás: filmpositive.hu

Újabb nagy elismerés az Apró meséknek

Izmirből hozta el a fődíjat Szász Attila alkotása. Korábban Várnában is Pármában is díjazták a II. világháború után játszódó filmet.

Szász Attila Apró mesék című filmje nyerte a Balkán Panoráma Filmfesztivál fődíját a törökországi Izmirben.

A Kerekes Vica, Szabó Kimmel Tamás és Molnár Levente főszereplésével készült magyar alkotást korábban Várnában és Pármában is díjazták nemzetközi seregszemlék – közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Az Apró mesék közvetlenül a II. világháború után játszódik. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Szász Attila (Félvilág, Örök tél) 2019-ben bemutatott mozifilmje Köbli Norbert forgatókönyvéből készült, operatőre Nagy András, zeneszerzője Pacsay Attila és Parádi Gergely voltak. Az Apró mesék a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel. Az Apró meséket számos fesztivál hívta meg programjába,

Várnából a zsűri különdíját, Pármából a legjobb filmzenéért járó fődíjat és a legjobb film díját is elhozta.
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×