eur:
393.14
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Hamar Zsolt, Liszt Ferenc-díjas karmester, zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikusok új zeneigazgatója a fővárosi Művészetek Palotája (Müpa) előtt 2017. április 3-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Hamar Zsolt távozik a Nemzeti Filharmonikusoktól

Több mint három év után, júliusban távozik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar zeneigazgatói posztjáról Hamar Zsolt Liszt Ferenc-díjas karmester, zeneszerző - közölte a zenekar.

Hamar Zsolt 2017 tavaszán vette át a Nemzeti Filharmonikusok szakmai vezetését. Nem volt könnyű dolga, hiszen olyan nagy elődök nyomdokaiba kellett lépnie, mint Ferencsik János, Kobajasi Kenicsiro és Kocsis Zoltán.

Hamar Zsolt a kortárs magyar zene egyik legnagyobb alakja, Kocsis Zoltán halála után állt a zenekar élére, szakmai szempontból is nehéz időszakban. Ennek ellenére az elmúlt három évben számos sikeres produkció kötődött nevéhez - hangsúlyozzák.

Hamar Zsolt karmesteri diplomája mellett zeneszerzői képesítést is szerzett Petrovics Emil professzornál. A járvány alatti kényszerű pihenő a korábbiakhoz képest több időt biztosított számára a komponáláshoz. Ahogyan a művész a zenekarnak is elmondta, már hosszabb ideje felmerült benne a távozás gondolata.

A Nemzeti Filharmonikusok menedzsmentje köszöni az együtt töltött éveket, és Hamar Zsoltnak mind előadóművészeti, mind alkotóművészeti karrierjéhez további sikereket kíván - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×