INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

karantén

múzeum

pályázat

koronavírus

Megvannak a múzeumi karanténpályázat győztesei

Megvannak a múzeumi karanténpályázat győztesei

Infostart

A beküldött alkotásokban a fiatalok azt mutathatták be, hogyan élik meg az elmúlt hónapokban megtapasztalt izolációt és szorongató új helyzeteket.

A pályázatot eredetileg a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum és a Petőfi Irodalmi Múzeum hirdette meg, majd a virtuális gyűjteményhez később csatlakozott a Gödöllői Királyi Kastély és Magyar Vadászati Múzeum is.

A felhívásra összesen 361 alkotás érkezett. A beküldött 185 képzőművészeti, 116 irodalmi, 40 filmes és 20 zenei pályamű különleges tükre annak, ahogyan a fiatalok megélték a koronavírus-járvány okozta elszigeteltséget, bezártságot, a mindennapok drasztikus átalakulását. Az alkotók munkáikkal a kapcsolatok átalakulására, a tanulás és tapasztalatszerzés megváltozott körülményeire, lehetőségeire, a magányra, a beszűkülésre, a vágyódásra, a virtuális valóságra, egyéni reményeikre és félelmeikre is reflektáltak - összegzett a közlemény.

A beküldött pályázatokat kategóriánként egy-egy zsűritag bírálta: Fodor Annamária előadóművész a filmeket, Nagy Gabriella, a Litera.hu főszerkesztője a prózai és lírai alkotásokat, Szabó Balázs muzsikus a zenei műveket, Koronczi Endre képzőművész pedig a vizuális reflexiókat értékelte.

A pályaműveket a közönség virtuális kiállítás formájában ismerheti meg, várhatóan június 5-én; az online megnyitó időpontjában derül fény a pályázat különdíjasainak nevére is.

Nyitókép: Nievel Emma
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018