eur:
393.85
usd:
367.85
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Forrás: 2020.kulturhazak.hu

Ezernyi programmal vár a Kultúrházak éjjel-nappal

Országszerte 400 helyszínen, több mint 1100 programmal várja a lakosságot idén a Kultúrházak éjjel-nappal országos közművelődési rendezvénysorozata.

Péntektől vasárnapig rendezik meg a Kultúrházak éjjel-nappal 2020 programsorozatot. A kultúráért felelős államtitkár fontos feladatnak tartja, hogy megőrizzük és továbbadjuk a nagyapáink és apáink által létrehozott értékeket a következő generációnak. Fekete Pétert közölte, 400 helyszínen, több mint 1100 programmal várják a közönséget, és ami a „legizgalmasabb”, valamennyi szomszédos országban táncházzal várják a határon túli magyarokat, illetve bámely érdeklődőt.

Ezen a hétvégén jelentősen megemelkedik a kultúrházak látogatottsága. „Próbáljuk ráirányítani a figyelmet, hogy ezen a hétvégén legyen egy olyan program, amely során bekopogunk a nagyiért, megfogjuk az unokatesó kezét és együtt megyünk el a kultúrházba megnézni, hogy milyen különlegességet kínálnak” – fogalmazott az államtitkár.

Fekete Péter úgy véli, hogy

az intelligens eszközök elterjedésével az emberek előtt ugyan megnyílt a világ, de közben nagyobb lett az elmagányosodás veszélye. Emiatt felértékelődött a valós közösségekben együtt töltött idő.

Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke az InfoRádiónak azt mondta: a programsorozat célja megmutatni a közösségi művelődést szolgáló intézmények és az ott dolgozó szakemberek tevékenységének sokszínűségét és közösségépítő munkáját.

„A pénteki hivatalos megnyitó és az ahhoz kapcsolódó rendkívül sokszínű, nagyon sok elemből álló, egész napos programsorozat a Budafok-Tétény Klauzál Házban van. Szombaton egész nap Soltvadkerté, míg vasárnap egy Nógrád-megyei Patak nevezető kistelepülésé lesz a főszerep” – ismertette Bordás István, ráirányítva a nyilvánosság figyelmét arra, hogy egészen pici falvakban is vannak jól működő kultúrházak és közösségek.

A programsorozatról további érdekességeket és információkat a 2020.kulturhazak.hu oldalon olvashatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×