eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Rohamosztagos jelmezbe öltözött rajongók várják a Csillagok háborúja: Skywalker kora (Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker) című film első vetítését Kölnben 2019. december 17-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Thomas Banneyer

Ünnepi programajánló: szuperprodukciók a mozikban

Dán karácsonyi szatíra, francia szívhez szóló filmek és szuperprodukciók is futnak a hazai mozik ünnepi műsorában.

Az év legjelentősebb filmjei közül jó néhányat vetítenek még a magyar mozik. Megnézhetik Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjét, amely mozit az Amerikai Filmakadémia az Oscar-shortlist filmjei közé választott, és így az év tíz legjobb nemzetközi filmje közé bekerült. Szintén játsszák még Todd Phillips Joker című filmjét, vagy a Házassági történetet Scarlett Johanssonnal és Adam Driverrel, csak úgy, mint Scorsese Az ír című gengszterfilmjét. A Tarantino-mozi, a Volt egyszer egy Hollywood lassan kikopik a filmszínházakból, de már elérhető DVD-n.

Azonban a karácsonykor frissen a mozikba kerülő filmek is sok látványos kalandot hoznak és érzelmet korbácsolnak.

Itt van a két szuperprodukció a Star Wars: Skywalker kora és a Macskák.

Aki kifejezetten karácsonyi filmet keres, neki ajánlható a közönségkedvenc dán szatíra, a Családi karácsony.

Vagy a három francia film a Portré a lángoló fiatal lányról, amely Cannes-ban hatalmas sikert aratott; Daniel Auteuil-jel a főszerepben a Boldog idők és az autista és hátrányos helyzetű gyerekekről és segítőikről szóló vígjáték az Életravalók rendezőjétől, a Különleges életek című film.

A legkisebbeknek pedig a népszerű mesefigura új kalandjai, a Shaun, a bárány és a farmonkívüli várja a mozikban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×