eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Cannes, 2018. május 9.Penélope Cruz spanyol színésznő az Everybody Knows című filmje bemutatója alkalmából tartott sajtóértekezleten a 71. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2018. május 9-én. Az idei filmes seregszemle május 19-ig tart a dél-franciaországi városban. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Penélope Cruz lesz a legfiatalabb kitüntetett

A spanyol színésznő vehet át életműdíjat az idei a San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

A 45 éves, világhírű Oscar-díjas spanyol művész ráadásul ebben az évben a fesztivál arca is; fekete-fehér portréja díszíti az esemény hivatalos plakátját, amelyet a kitüntetés bejelentésével egy időben mutattak be.

A Donostia-díjat az elmúlt években olyan kiváló, nemzetközileg is elismert filmes alkotók kapták meg, mint például Judi Dench, Monica Bellucci, Antonio Banderas és Robert De Niro.

Penélope Cruz az elismerést hatalmas megtiszteltetésnek nevezte a döntést követően kiadott közleményében, amelyben meghatottságát és köszönetét tolmácsolta az "ország legfontosabb filmfesztiválja" szervezőinek.

A baszk tengerparti városban szeptember 20. és 28. között rendezik meg immár 67. alkalommal a filmes seregszemlét, amely a cannes-i, a velencei és a berlini mustrával együtt Európa négy legjelentősebb nemzetközi filmfesztiválja közé tartozik.

A hivatalos versenyprogram összeállítása még nem zárult le. Komoly esélyekkel indul Pedro Almodóvar Fájdalom és dicsőség című alkotása is, amely Cannes-ban versenyez a jövő héten kezdődő fesztiválon és amelyben Penélope Cruz is szerepel.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×