eur:
368.87
usd:
345.11
bux:
48358.59
2023. június 7. szerda Róbert
Látogatók megtekintik a II. világháború ideje óta, vagyis mintegy 70 éve zárva tartott Szépművészeti Múzeum Román Csarnokát, amely 2015-2018 közötti rekonstrukció következtében megújult.  MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Nagy Zoltán

Évtizedek óta nem látott teret kapott vissza a főváros

Felújították és megnyílt a látogatók előtt a Szépművészeti Román Csarnoka. Az év legsikeresebb kiállítása lett a Frida Kahló tárlat és bejárták az országot a Seuso-kincsek. A 2018-as év fontos képzőművészeti, kiállítótermi eseményeiből válogattunk.

A pincétől a padlásig megújult a Szépművészeti Múzeum, ez volt az intézmény eddigi legnagyobb rekonstrukciója. A közönség csaknem kétezer négyzetméternyi kiállítóteret kapott vissza, korszerű étterem, kávézó és ruhatár várja a látogatókat. Baán László főigazgató hangsúlyozta: korábban a közönség elől elzárt tereket is megnyitottak novembertől.

A Szépművészeti Múzeum barokk szárnya még zárva van a felújítási munkálatok miatt, az épület egészét nyáron nyitják meg.

A 20. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendezett tárlatot 2018 nyarán a Magyar Nemzeti Galéria, a kiállítást több mint 220 ezren látták.

Budapest, 2018. július 5.
A Frida Kahlo műveiből rendezett, Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedóból című kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában 2018. július 5-én, a sajtóbemutató napján. A tárlat július 7-től november 4-ig látható.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Budapest, 2018. július 5. A Frida Kahlo műveiből rendezett, Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedóból című kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában MTI Fotó: Balogh Zoltán

Több mint 140 ezren látták az országjárásra küldött Seuso-kincseket, a vándorkiállítás leletanyagát június végétől a Magyar Nemzeti Múzeumban láthatja a közönség.

Idén a Műcsarnok új Nemzeti Szalon sorozata "Kéz-Mű-Remek" címmel a népművészet, a hagyományos paraszti kultúrából merítő kortárs kézművességet mutatta be.

A Magyar Nemzeti Múzeumban nyílt World Press Photo kiállítás idei különlegessége az volt, hogy nemcsak a világ legjobb sajtófotóit, hanem már multimédiás és mozgóképes sajtóanyagokat is bemutatott, jelezve ezzel az újságírás új műfajainak térnyerését.

A 36. Magyar Sajtófotó Kiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében nyílt meg a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

Művészeti és anyagi értékét tekintve is történetének eddigi legjelentősebb kiállítását tartotta 2018 nyarán a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ. A tárlat egy Johannesburgi Művészeti Galéria anyagából válogatta ki az impresszionisták és a modern alkotók kiváló műveit. Több mint ötven remekmű - köztük Monet, Van Gogh, Cézanne és Picasso olajképei, rajzai kaptak helyet a kiállításon.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Nekimentek a világ legnagyobb kriptotőzsdéinek, a tét nem kicsi

Nekimentek a világ legnagyobb kriptotőzsdéinek, a tét nem kicsi

Elfogyott az amerikai tőzsdefelügyelet türelme, és két nap alatt nekiment a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének és a legnagyobb amerikai kriptotőzsdének is. A vádak között szerepel az, hogy a cégek elmossák az amerikai és a külföldi szolgáltatások közötti határokat, több szolgáltatást vonnak össze egyáltalán nem konvencionális módon, összemossák a tőzsdék és az ügyfelek eszközeit, vagy hogy nem regisztrálják be a szolgáltatásaikat az Egyesült Államokban. A kriptotőzsdék elleni mostani támadásoknak azonban van egy központi kérdése, mégpedig az, hogy vajon a kriptoeszközök olyan egyedi termékek, amikre egyedi szabályozásnak kellene vonatkoznia, vagy a már meglévő szabályozást kellene rájuk alkalmazni. Az eseményekre a tőzsdei árfolyamok is nagyot mozdultak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 5. 18:24
×
×
×
×