eur:
393.14
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Látogatók megtekintik a II. világháború ideje óta, vagyis mintegy 70 éve zárva tartott Szépművészeti Múzeum Román Csarnokát, amely 2015-2018 közötti rekonstrukció következtében megújult.  MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Nagy Zoltán

Jövő keddtől látogatható a Szépművészeti Múzeum

A felújított intézményt Orbán Viktor miniszterelnök fogja megnyitni.

Orbán Viktor miniszterelnök nyitja meg - több mint három évig tartó felújítást követően - a Szépművészeti Múzeumot október 30-án, kedden.

  • A látogatók két szakaszban vehetik birtokba a megújult épületet, az összes állandó kiállítás 2019 közepétől lesz látható.
  • A Szépművészeti Múzeum 1800 utáni gyűjteménye ideiglenesen a Várba költözik, majd a tervek szerint 2021-től az Új Nemzeti Galériában kap végleges otthont.

Évtizedekig volt zárva a romos állapotban lévő Román csarnok kapuja, miközben a látogatók csak álmodozhattak arról, milyen lehetett a Szépművészeti Múzeum egyik legszebb terme.

A Liget Budapest projekt keretében végzett rekonstrukció során nem csupán a Román csarnok újult meg, hanem az épület mintegy 40 százaléka több mint 14 ezer négyzetméteren. Egyebek mellett új kiállítótereket, éttermet alakítottak ki, korszerűsítették a fűtésrendszert, klimatizálták a termek egy részét, és korszerű raktárhelyiségeket is létrehoztak. Csaknem kétezer négyzetméternyi korábbi kiállítótér kapja vissza eredeti funkcióját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×