INFORÁDIÓ 
2018. november 13. kedd
Szilvia

budapesti fesztiválzenekar

évad

koncertek

programajánló

Remek programokkal készül a Fesztiválzenekar és a Müpa közös produkciója

Remek programokkal készül a Fesztiválzenekar és a Müpa közös produkciója

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna
Újabb cikkünk a témában:

A hétvégén az Európai Hidak Fesztiválja koncertjeivel kezdi évadát a Budapesti Fesztiválzenekar.

Hatodik alkalommal rendezik meg az Európai Hidak fesztivált, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös rendezvénysorozatát.


Erdődy Orsolya kitért arra, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar szeptember 21-én, 22-én és 24-én az egyik legtöbbet játszott ma élő szerző,

az észt Arvo Pärt műveivel áll színpadra Fischer Iván vezényletével. Nagyon érdekli őt, hogy Fischer Iván hogy interpretálja a műveit.

Bemutatják a litván Mikalojus Konstantinas Ciurlionis Az erdőben című szimfonikus költeményének előadása is: a produkciót a zeneszerző festményeivel fogják illusztrálni.

A barokk hangversenyen a lengyel barokk zeneszerzők nyomába eredünk. A kortárs koncert egy északi, észt műsor lesz, Olari Elts vezényletével. Az est szólistája a portugál marimbajátékos, Pedro Carneiro, akinek az észt Erkki-Sven Tüür írt darabot - tette hozzá a BFZ megbízott ügyvezető igazgatója.

Belépők és programok

Erdődy Orsolya a programokra vásárolható jegyekről is beszélt, elmondta, hogy lehet olyan bérletet vásárolni, amelyben 10 hangverseny van, de van 4-6 hangversenyből álló bérlet is. Lesz délutáni bérlet, ami egyre népszerűbb és

idén lesz "szabad bérlet" is: a koncertre látogató döntheti el, hogy mely koncerteket szeretné bérletté fűzni.

Bartók mellett az idei évadban Stravinsky mondható még kiemelkedő zeneszerzőnek, akinek egy itthoni koncertsorozatot és egy turnét is áldoznak. Elhangzik többet között a Tavaszi áldozat, és Zsoltár szimfónia is.

Ezen kívül a szokásos éves maratont 2019 elején Ravelnek és Debussynek ajánlják, francia estek és koncertek lesznek. Külföldön is turnézik az együttes jövőre: Hamburgban, és április elején New Yorkban a Carnegie Hall-ban Bartók Kékszakállú herceg várával lépnek fel.

Nyitókép: Forrás: Müpa

Kapcsolódó hang

Budapesti Fesztiválzenekar évad és Európai Hidak
 


A címlapról ajánljuk

A héten már havazhat

A héten már havazhat

A hét elején napközben helyenként akár még 20 fok is lehet, aztán fokozatos lehűlés kezdődik....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH