eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Forrás: Müpa

Remek programokkal készül a Fesztiválzenekar és a Müpa közös produkciója

A hétvégén az Európai Hidak Fesztiválja koncertjeivel kezdi évadát a Budapesti Fesztiválzenekar.

Hatodik alkalommal rendezik meg az Európai Hidak fesztivált, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös rendezvénysorozatát.


Erdődy Orsolya kitért arra, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar szeptember 21-én, 22-én és 24-én az egyik legtöbbet játszott ma élő szerző,

az észt Arvo Pärt műveivel áll színpadra Fischer Iván vezényletével. Nagyon érdekli őt, hogy Fischer Iván hogy interpretálja a műveit.

Bemutatják a litván Mikalojus Konstantinas Ciurlionis Az erdőben című szimfonikus költeményének előadása is: a produkciót a zeneszerző festményeivel fogják illusztrálni.

A barokk hangversenyen a lengyel barokk zeneszerzők nyomába eredünk. A kortárs koncert egy északi, észt műsor lesz, Olari Elts vezényletével. Az est szólistája a portugál marimbajátékos, Pedro Carneiro, akinek az észt Erkki-Sven Tüür írt darabot - tette hozzá a BFZ megbízott ügyvezető igazgatója.

Belépők és programok

Erdődy Orsolya a programokra vásárolható jegyekről is beszélt, elmondta, hogy lehet olyan bérletet vásárolni, amelyben 10 hangverseny van, de van 4-6 hangversenyből álló bérlet is. Lesz délutáni bérlet, ami egyre népszerűbb és

idén lesz "szabad bérlet" is: a koncertre látogató döntheti el, hogy mely koncerteket szeretné bérletté fűzni.

Bartók mellett az idei évadban Stravinsky mondható még kiemelkedő zeneszerzőnek, akinek egy itthoni koncertsorozatot és egy turnét is áldoznak. Elhangzik többet között a Tavaszi áldozat, és Zsoltár szimfónia is.

Ezen kívül a szokásos éves maratont 2019 elején Ravelnek és Debussynek ajánlják, francia estek és koncertek lesznek. Külföldön is turnézik az együttes jövőre: Hamburgban, és április elején New Yorkban a Carnegie Hall-ban Bartók Kékszakállú herceg várával lépnek fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×