eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Est.hu

Wes Anderson és az év horrorja a mozikban

Wes Anderson új filmje, az év egyik legjobb horrorja, és egy Velencében díjazott francia film is a mozikba került a héten. A hét filmpremierjeit mutatjuk be.

A Titanic Fesztiválon lehetett először látni, a héten pedig a mozikba kerül Wes Anderson-nak a Grand Hotel Budapest rendezőjének új filmje, a Kutyák szigete. Egy gonosz japán politikus egy szemétszigetre űzi az összes kutyát, valamiféle kutyanáthára hivatkozva. Egy kisfiú azonban dacolva a veszéllyel saját kutyája megkeresésére indul, a sziget csapzott négylábúi segítenek neki megkeresni a kutyáját.

Wes Anderson nem először rendez animációs filmet A fantasztikus Róka úr után most a japán kultúra segítségével formál meg egy csak rá jellemző különleges világot. A kritika szerint fanyar humorú, felnőtt ízléssel készült gyermekmesét láthat a közönség. De nem csak a kétlábúakra, hanem a mozilátogató ebekre is gondolt a rendező a látványból ugyanis hiányzik a piros és a zöld szín, mert ezeket a kutyák nem látják.

Az év horrorjának kikiáltott Hang nélkül című film is a héten érkezik a magyar mozikba. A földet eddig a sötét űrben élő, így vak, de rendkívül jó hallású lények szállják meg. Az emberekből táplálkoznak, de aki csöndben van, azt nem találják meg. A film egy család mindennapjait mutatja be, akik próbálnak a legnagyobb némaságban létezni. Legkisebb gyermeküket elvesztették, a két kamasz viszont már alkalmazkodni tudott az új életkörülményekhez, de az asszony újra teherbe esik. A színész-rendező John Krasinski-nek és feleségének Emily Blunt -nak a közös független filmje a horror zsánerébe csomagolva a szülők félelmeit nagyítja fel, azt a tudatot, ami szörnyek nélkül is szorongató tud lenni, hogy a gyermekeink ránk vannak bízva, életben kell tartani, fel kell nevelni őket.

A Velencei Filmfesztivál legjobb meleg filmjének járó Queer Lion-díjjal jutalmazták a héten a mozikba kerülő „Színpadon az életem” című francia filmet. A történet egy olyan fiúról szól, aki vadidegennek érzi magát a saját családjában. Egy poros kis faluban él zsarnok apjával, érzéketlen anyjával és erőszakos testvéreivel. De iskolája új igazgatónője bevezeti a színház világába, ahol megtalálja saját hangját és nagy önfegyelemmel és szorgalommal kitör a számára elrendeltetett sorsból. A kritika szerint a történet szívfacsaró, de nem könnyfakasztóan hatásvadász, hanem életszagú.

Egy másik francia mozi, Taxi című kultfilm 5. része viszont kritika szerint totálisan leszerepelt. Dögunalmas, ötlettelen és rossz altáji poénoktól hemzsegő olcsó utánzata az eredetinek. Az IMDb-n is csak 5.4 értékelést kapott az akciómozi.

Nem úgy a szintén altáji humort hozó „Szűzőrség” című amerikai vígjáték, ami a kritika szerint mégis a maga nemében jól sikerült, elejétől a végéig szórakoztató alkotás, remek karakterekkel. SB A történet szerint három szülő ráeszmél, hogy kamasz gyermekeik az első bálon meg szeretnének szabadulni a szüzességüktől – ez az amit a szülők nem hagyhatnak annyiban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×