eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gary Oldman örömjátéka már a hazai mozikban

Gary Oldman örömjátéka már a hazai mozikban

Egy érzékeny, izgalmas alkotás, egy életrajzi dráma valamint Gerard Butler új akciófilmje is a héten debütál a magyar mozikban.

A Tangerine után ismét egy különleges, sajátos látásmódú filmet forgatott Sean Baker. A Floridai álom kallódó gyerekek szemszögéből mutatja meg, mi van a csillogó Disney World szomszédságában.

A kritikák szinte egyöntetűen dicsérik az érzékeny alkotást, amely különleges humorral és életszeretettel mutatja meg a nyomor és a kiszolgáltatottság legmélyebb bugyrait – a főszereplő kislányt, Mooneet alakító Brooklynn Prince-t pedig egekig magasztalják.

Sokan a tavaly megjelent Dunkirk párjaként emlegetik a Winston Churchillről szóló, A legsötétebb óra című mozit. A film nagyjából ugyanazt az időszakot meséli el – ezúttal az angol miniszterelnök szemszögéből.

Joe Wright filmje történelmileg sokszor pontatlan hőstörténet Gary Oldman Golden Globe-ot ért alakításával, azonban több kritika azt rótta fel, hogy a film mindössze ennyit tud: egy remek színész brillírozása mellett minden más csak mellékes.

Első rendezésével állt elő a Támadás a Fehér Ház ellen 2. – London ostroma című mozi forgatókönyvét jegyző Christian Gudegast. A Gengszterzsarukban a los angeles-i nyomozók elitosztaga - Gerard Butler vezetésével – száll szembe a maximálisan védett Központi Bank kifosztását tervező bűnözőkkel.

A kritikák szerint Gerard Butlernek jól áll a kérlelhetetlen főzsaru szerepe, a film pedig ügyesen egyensúlyoz az akciódús és humor elemek között.

Egy különleges felnövéstörténet a norvégok Oscar-díjra nevezett mozija, a Thelma.

A történet szerint egy mélyen vallásos családban felnőtt lány beleszeret egy másik lányba, s a korábban tabuknak hitt határok áthágása közben fedezi fel, hogy milyen természetfeletti képességekkel bír.

A 68 lepedő egy rablógyilkosság utáni őrült road moovie, ami azonban a kritikák szerint csakis paródiaként értelmezhető, félő azonban, hogy a rendező, Trent Haaga nem annak szánta az alkotást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×