eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Csukás István: Kezdettől fogva a nemzet művésze voltam, nem is óhajtottam soha más lenni

Csukás István: "Kezdettől fogva a nemzet művésze voltam, nem is óhajtottam soha más lenni"

A magyar gyerekirodalom egyenrangú része a felnőtt irodalomnak - vélekedik Csukás István író, költő, akit a Magyar Művészeti Akadémia a Nemzet Művésze díjjal tüntetett ki.

Csukás István sokműfajú életművéért, valamint az ifjúsági irodalom kiemelkedő és értékteremtő gyarapításáért kapta a kitüntetést. Gombóc Artúr, A nagy ho-ho-horgász és a Süsü, a sárkány figurájának megteremtője az InfoRádióban úgy fogalmazott, mindig is a nemzet művészének érezte magát, és nem is akart soha más lenni. Hozzátette, éppen azért, mert a gyereknek ír.

„Ők a nemzet élő és eleven része, amely táplálékot vár és kap.”

Csukás István hangsúlyozta, nagy szerencsének és ajándéknak tartja, hogy betévedt a magyar gyerekirodalom csodálatos birodalmába.

„Ez a világ legcsodálatosabb irodalma, ahova minden létező nagy magyar író és költő írt, ami azt is jelenti, hogy magas a mérce, de jó ehhez igazodni.”

Csukás István hozzátette, ez jelenti azt is, hogy

a magyar gyerekirodalom egyenrangú része a felnőttnek.

„Végigzongorázhattam minden műfajt; a prózát, a verset, a színdarabot, a filmet, a bábjátékot és a gyerekoperát is. Ez azért jó, mert nem zsibbad el az ember agya, mozgékony marad.

Ezt, a szintén nagy ajándékot az író kapja a műfajtól – mondta Csukás István.

„Ha az ember belefáradt a prózába, ír verset.”

Hozzátette, ez akkora lehetőség, amivel egy kicsit is tehetséges írónak muszáj élnie, Csukás István a műfajok közötti szárnyalásra biztat.

„Én kipróbáltam, áldás, szerencse vagy az én jutalmam, hogy mindegyiket sikerrel.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×