eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Frenreisz Károly: A díj visszajelzés, és kötelez is

Frenreisz Károly: "A díj visszajelzés, és kötelez is"

A Kossuth-díj fontos visszajelzés arról, hogy az ember nem hiába csinálja, amit csinál - nyilatkozta az InfoRádiónak Frenreisz Károly zenész, aki szerint az elismerés még jobb munkára kötelez.

Frenreisz Károly az indoklás szerint klasszikus zenei képzettségét a hazai rock-beat korszak több legendás, külföldön is sikeres zenekarának alapító tagjaként kamatoztató, a magyar könnyűzenei életet népszerű slágerek és film betétdalok sorával gazdagító pályája elismeréseként részesült Kossuth-díjban a nemzeti ünnepen.

Frenreisz Károly: A díj visszajelzés, és kötelez is

Március 15-e sokáig nem is volt ünnep, mert a proletárdiktatúra félt a forradalmaktól, forradalmároktól és a forradalmi eszmeiségtől – jelentette ki Frenreisz Károly.

„Az én fiatalkorom azzal kezdődött, hogy nem engedélyezett tüntetések voltak március 15-én, emlékszem, ment egy fiatalokból álló tömeg ünnepelni és lezárták a Lánchíd két oldalát, mindenkitől elvették a személyi igazolványát. Attól is, aki nem tüntetett, csak gyalog ment haza” - tette hozzá a 70 éves zenész.

Felidézte, a rendszerváltás után helyezték ezt az állami ünnepet arra a szintre, ahova való. Külön öröm, hogy egy ilyen nemzeti ünnepen adják át a művészeti díjakat – mondta Frenreisz Károly.

„Nagyon fontos a visszajelzés. Olyan nincs, hogy valaki kap egy díjat és nem örül neki.”

Frenreisz Károly felidézte, hogy a bátyja, Latinovits Zoltán 1990-ben posztumusz kapott Kossuth-díjat, mert mint mondta, Aczél György háromszor is lehúzta a listáról.

„Életében nem kapta ezt meg, holott ha valakinek, neki rögtön kijárt volna. Nem volt a proletárdiktatúra egyértelmű tapsolója, ezért ahol lehetett, elnyomták. De, amikor kapott valamilyen díjat, annak tudott örülni.”

Frenreisz Károly: A díj visszajelzés, és kötelez is

A díj egy elismerés, kis visszajelzése annak, hogy az ember nem hiába csinálja és jó a szakmájában. Kötelez is. Jobban kell hajtani a Skorpió-koncerteken is – tette hozzá Frenreisz Károly.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×