eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Oscar-pizsamapartival ünnepeltek a Mindenki gyerekszereplői

Oscar-pizsamapartival ünnepeltek a Mindenki gyerekszereplői

Oscar-szobros tortával, gyerekpezsgővel ünnepeltek a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola tanulói, akik Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmjében szerepeltek, a kórust alkották.

A Mindenki sikerének a filmben nagy szerepet játszó Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusa is szurkolt Budapesten.

„Itt, a Bakáts téren nagyon lelkes kórusélet van, nagyon sok kórusunk van: már egészen kicsi kortól énekelnek a gyerekek. Van mini kórusunk, kis, nagy kórusunk, van egy kamarakórusunk, a Solar Kamara kórus, és a tanári kórus is össze-össze áll” - mondta Molnár Mónika, az iskola énektanára és karvezetője.

Oscar-pizsamapartival ünnepeltek a Mindenki gyerekszereplői

Elmondta, hogy a forgatással kapcsolatban nagyon kellemes élményeik vannak.

„Deák Kristóf, a film rendezője nagyon klassz ember, rögtön szót értett a gyerekekkel, akik a szívükbe zárták őt. Nagyon jól megtalálta velük a közös hangot, és jól működött a munka. Csak pozitívan tudok nyilatkozni, egy jó játék volt, egy nagy móka volt” - mesélte Molnár Mónika.

Hozzátette:

persze nem volt egyszerű, nehéz volt a forgatás, de nagyon jól vették a gyerekek az akadályokat.

„Amikor felfogtuk ennek a jelentőségét, az iskola is egyre jobban izgult” – számolt be a karvezető.

„Kitaláltuk, hogy milyen jó lenne, ha együtt várnánk a díjátadást. Néhány kollégámmal megszerveztük erre az estére a gyerekeknek az Oscar-pizsamapartyt. Tíz kollégám volt bent éjszaka, akiknek nagyon hálás vagyok, hogy velünk voltak” - mondta az énektanárnő.

Hozzátette, hogy a szülők is összefogtak,

tortát sütöttek, és már volt Oscar-szobruk is a díjátadó előtt marcipánból.

„Ellátogatott hozzánk Havas Ági, aki nem a Filmalap vezérigazgatójaként, hanem régi bakátsosként ült be közénk, és énekelte velünk azokat a dalokat, amelyeket a gyerekek a táborokban szoktak énekelni” - mesélte Molnár Mónika.

A tanárnő elmondta, hogy a gyerekek csak azzal a feltétellel vehettek részt a bulin, hogy vállalták, a hétfő a megszokott mederben zajlik.

„Persze ez biztosan nem úgy van, mert biztosan elfáradtak.

Megpróbáltuk rávenni őket, hogy egy picit aludjanak. Remélem, hogy kibírják, és délután már pihenhetnek”

- mesélte a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola karvezetője.

A filmet megnézheti, ha ide kattint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×