eur:
387.3
usd:
357.03
bux:
68049.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Világhírű előadók támogatják a menekülteket segítő dalt

Már legalább 175 világhírű előadóművész, köztünk Sting brit zenész és a Pussy Riot orosz punkegyüttes is támogatja azt a dalt, amely a globális menekültkrízis kezelését célzó nagyobb erőfeszítések szükségességére hívja fel a figyelmet - közölték a kampány szervezői.

A We Are Not Afraid című szerzeményből származó bevételeket az International Rescue Committee (IRC) nevű globális segélyszervezet, valamint a Human Rights Watch nevű emberi jogi szervezet között osztják szét.

A dalt a nigériai Majek Fashek, a reggaezene képviselője szerezte. A kampányhoz csatlakozott művészek között van Sting, Yoko Ono, Keith Richards, Susan Sarandon, Robert Plant, Elvis Costello és a Pussy Riot.

A dalhoz készült klipben a hírességek "nem félek" feliratú táblákat tartanak. A szeptember 29-én, a YouTube-on debütáló kisfilmet Kevin Godley rendezte, aki a U2 és Eric Clapton számára is készített már videókat.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint jelenleg legkevesebb 65 millió hontalan él világszerte. Idén csaknem 300 ezer bevándorló és menekült érkezett Európába a Földközi-tengeren keresztül és több mint 3200-an eltűntek, vagy vízbe fulladtak.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 09:56
×
×
×
×