INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

film

berlin

verseny

fesztivál

Magyar film a berlini fesztivál versenyprogramjában

InfoRádió / MTI

Siflis Zoltán Örvényben című dokumentumfilmje is bekerült a berlini nemzetközi South East European Film Festival (SEEFF) versenyprogramjába. A 2015-ben készült 100 perces alkotást május 27-én vetítik a rendezvényen.

A délkelet-európai filmek fesztiválját május 26. és 29. között rendezik meg Berlinben. A fesztivál versenyprogramjába tíz játékfilm és öt dokumentumfilm került 15 ország - Albánia, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Görögország, Magyarország, Koszovó, Macedónia, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovénia és Törökország - több mint félszáz benevezett játékfilmjei, dokumentumfilmjei és animációs filmjei közül.

A rendezvény célja, betekintést nyújtani a résztvevő országok aktuális társadalmi, politika és etnikai helyzetébe, életkörülményeibe, azok filmes tükröződésébe - olvasható az Örvényben című film alkotójának MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Siflis Zoltán Örvényben című dokumentumfilmje naplószerűen szerkesztett filmkrónika az ezredvégen egy évtizedig tartó balkáni-jugoszláviai háborúk hétköznapjairól. A film elsősorban a Jugoszláviában-Szerbiában élő magyar nemzetiségű lakosság szemszögéből vizsgálja ezt az időszakot, bemutatva a különböző túlélési stratégiákat.

A filmet május 27-én este mutatják be a berlini Zeughauskinoban. A vetítést követő beszélgetésen jelen lesz a film rendezője is.

A filmet a Magyar Média Mecenatúra támogatásával a budapesti Cinemart Kft. és a szabadkai Nyitott Távlatok gyártotta.

A rendezvényről további információ a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán található meg.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018