eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Megvan az első nagy csalódás Cannes-ban

Olivier Assayas francia filmrendező okozta az első nagy csalódást kedden a 69. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában. A Personal Shooper című angol nyelven forgatott thrillert a sajtóvetítésen kifütyülték az újságírók.

"Volt huhogás, nem sok, talán ez jó reklámot csinál majd a filmnek" - mondta a 61 éves, visszatérő vendégnek számító, magyar származású rendező a késő esti bemutatót megelőző sajtótájékoztatón.

Olivier Assyas két évvel ezelőtt óriási sikerrel mutatta be Cannes-ban a Sils Maria felhői című drámát Juliette Binoche-sal és Kristen Stewarttal a főszerepben. A 26 éves amerikai filmszínésznő játssza a Párizsban forgatott Personal Shopper főszerepét is, amelynek főhőse a pár hónapja elhunyt ikerbátyjával próbál kapcsolatot teremteni.

"Ez nem egy zsánerfilm, hanem egy film arról, hogyan kommunikálunk a szellemekkel, másfajta módon" - mondta a rendező, akinek 16. alkotását a Victor Hugo francia költő által gyakorolt szellemidézés ihlette.

A klasszikusan kezdődő thriller főszereplője Maureen, egy amerikai lány, aki egy híres színésznőnek dolgozik. Az a dolga, hogy ruhákat és ékszereket kölcsönözzön hírességeket öltöztető luxusmárkáktól a színésznő nyilvános megjelenéseihez. Mellesleg azért költözött Párizsba -, ahol egy veleszületett szívbetegségben meghalt látnok ikerbátyja élt -, mert a testvérek megígérték egymásnak: amelyikük előbb hal meg, a túlvilágról kapcsolatot próbál teremteni a másikkal. A film egyre inkább fantasztikus és nehezen megérthető fordulatot vesz, a főhős folyamatosan a valóság és a képzelete között őrlődik.

Kristen Stewart elmondta, hogy karrierje egyik "legnehezebb tapasztalata" volt a francia film forgatása, amelynek "végére teljesen kimerült és nagyon lefogyott". Szerinte Maureen a testvére halála után teljesen üresnek érzi magát, válságba kerül és a film arról szól, hogyan találja meg végül önmagát.

"Számomra egyértelmű, hogy Maureen megtalálja a saját identitását. Rájön, hogy nem szellemeket látott, hogy nem egyszerűen ikertestvére Lewisnak (az elhunyt bátyjának), hanem önálló személyiség" - hangsúlyozta a rendező.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×