eur:
389.75
usd:
362.06
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Whoopi Goldberg és Pharrell Williams is részt vesz az Oscar-gálán

Whoopi Goldberg és Pharrell Williams is szerepel az idei Oscar-gálán díjat átadó, valamint fellépő művészek névsorában, amelyet csütörtökön hozott nyilvánosságra az akadémia, a nem fehér bőrű színészek mellőzése miatt kipattant és egyre nagyobb hullámokat verő Oscar-botrány közepette.

A február 28-i gálán Benicio Del Toro, Kevin Hart, Tina Fey, Ryan Gosling, Lady Gaga, Sam Smith, Charlize Theron, Jacob Tremblay és a The Weeknd is színpadra lép.

"Ezek a művészek mindannyian csodálatos egyediséggel töltik meg az Oscar színpadot" - idézte a BBC News David Hillnek és Reginald Hudlinnak, a gála producereinek szavait. Az akadémia Los Angelesben jelentette be a 88. Oscar-gálán színpadra lépő művészek névsorának egy részét.

Az idei rendezvényt beárnyékolja a botrány, mely akkor robbant ki, amikor kiderült, az amerikai filmakadémia immár a második egymást követő évben csak fehér bőrű művészeket jelölt színészi kategóriákban Oscar-díjra.

Spike Lee világhírű amerikai rendező nemrég kvótarendszer bevezetését sürgette a fekete bőrű, ázsiai és kisebbségben élő etnikumok alulreprezentáltságának megszüntetése érdekében.

A fekete bőrű rendező - aki novemberben tiszteletbeli Oscar-díjat kapott életművéért - elmondta, hogy nem kíván részt venni a "hófehér" díjátadó gálán, ezután más sztárok is jelezték távolmaradásukat.

Az amerikai filmakadémia a napokban széleskörű változtatások bevezetését jelentette be, amelyekkel a díjakról szavazók
körét sokszínűbbé akarják tenni, ugyanis a 6200 fős tagság jelenleg zömmel idősebb fehér férfiakból áll.

Az Oscar-díjra jelölt Charlotte Rampling ugyanakkor "a fehérek elleni rasszizmusnak" nevezte a mostani vitát, míg a kétszeres Oscar-díjas Sir Michael Caine "türelemre" intette fekete bőrű színésztársait.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×