eur:
393.33
usd:
367.53
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Vagyim Holodenko ad zongoraestet a Zeneakadémián

A fiatal zongoraművész, Vagyim Holodenko, a Van Cliburn Zongoraverseny győztese ad zongoraestet a Zeneakadémia nagytermében az MVM Koncertek - A Zongora-sorozatban február 10-én. Szólóestjén Schumann és Szkrjabin művei hangzanak el.

A kritikusok szerint a fiatal művész technikája és zenei érzékenysége egyértelműen olyan nagy orosz zongoristákéhoz hasonlítható, mint Szvjatoszlav Richter vagy Emil Gilels.

"Szuggesztív egyéniség, aki egyaránt képes filozófiai mélységek megteremtésére és +technikai tűzijáték+ megcsillogtatására. Letisztult zenei megoldások és csodálatos billentéskultúra jellemzik játékát. Koncertjeit mindig hangos és kirobbanó siker övezi" - írják a koncert ajánlójában.

A Van Cliburn versenyt az 1960-as években alapították, négyévente rendezik meg a texasi Fort Worthben. Vagyim Holodenko a 2013. évi Van Cliburn Zongoraversenyen aratott győzelmének köszönhetően világszerte ismertté vált, mára a legnagyobb koncerttermek és fesztiválok állandó szereplője Európában és Amerikában egyaránt.

Vagyim Holodenko 1986-ban született Kijevben. Zenei tanulmányait a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban folytatta; tizenöt éves korától olyan nemzetközi versenyek díjazottja, mint a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny, a Barcelonában megrendezett Maria Canals-verseny és a japán Sendai verseny. A nagy áttörést a Cliburn verseny győzelme hozta meg számára. Olyan neves karmesterekkel dolgozott együtt, mint Juri Bashmet, Vlagyimir Szpivakov, Konstantine Orbelian, Mark Gorenstein, Alexander Rudin, Dmitrij Liss, Jevgenyij Bushkov és Alexander Szladkovszkij.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×