eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Médiatanács: azonnali támogatás egy expedíciós dokumentumfilmnek

Azonnali támogatásban részesítette egy magyar tudóscsoport világszerte egyedülálló expedíciójának dokumentálását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - áll az NMHH által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

Mint írják, a Magyar Média Mecenatúra program Escher Károly-pályázata keretében 1,5 millió forint azonnali támogatást ítélt meg a testület Természetfilm.hu Egyesületnek a perui esőerdőbe vezetett expedíciót bemutató ismeretterjesztő film helyszíni forgatásaihoz.

A pályázók az Andokban, valamint az amazonasi Candamo-medencében a perui államtól kapott exkluzív kutatási engedéllyel rendelkező Oláh György - Garai Cintia ornitológus, zoológus párosának munkáját dokumentálják majd egy tudománykommunikációs alap támogatásával.

Bár az amerikai National Geographic csatorna is ajánlatot tett az ottani kutatás filmes megörökítésére, a magyar tudósok kifejezetten magyar filmesekkel kívántak együttműködni, ezért kérték fel a Természetfilm.hu munkatársait a kivételesnek ígérkező kutatás képernyős bemutatására - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×