eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ismét a One Direction az év előadója

Idén is a One Direction nyerte el az év előadója címet az Amerikai Zenei Díjak (AMAs) vasárnap éjszakai Los Angeles-i átadóján, ahol Celine Dion a párizsi terrortámadás áldozatainak emlékére énekelt.

A One Direction emellett a legjobb pop-rock formációnak járó díjat is megszerezte az este folyamán. A brit fiúbanda egyik tagja, Louis Tomlinson a színpadon állva úgy fogalmazott: az elismerés bizonyítéka annak, milyen hihetetlenül lelkes rajongóik vannak.

A legtöbb idei jelölést összeszedő Taylor Swiftet három kategóriában díjazták. A 25 éves amerikai énekesnő nyerte el az 1989 című lemezével az év pop/rock albumáért, Blank Space című felvételével pedig az év daláért járó Amerikai Zenei Díjat, továbbá átvehette a legjobb felnőtt kortárs előadónak járó elismerést is.

A vasárnapi gálán Nicki Minaj lett az év rap/hip-hop előadója, valamint a The Pinkprint című korongjával megszerezte a kategória legjobb albumának járó díjat is.

"Találjátok meg a saját hangotokat és a céljaitokat, mielőtt túl késő lenne" - üzente a rajongóinak a köszönetnyilvánítás után a 32 éves amerikai rapper.

Az év legjobb zenei együttműködéséért zajló versenyből a legtöbb szavazattal Justin Bieber Where Are U Now című dala került ki győztesen, amelyben közreműködőként vállalt szerepet Skrillex és Diplo. A Billboard magazin vasárnap jelentette be, hogy a kanadai származású énekes új albuma, a Purpose a sikerlista első helyén debütál hétfőn, miután 649 ezer példány fogyott a korongból, megelőzve ezzel a One Direction Made In the A.M. című lemezét is.

A pop/rock kategóriában a legjobb férfi előadó Ed Sheeran brit énekes-dalszerző, a legjobb női előadó pedig Ariana Grande lett. "Azt hiszem, sokkal tartozom a nagymamámnak" - fogalmazott olasz akcentussal az énekesnő.

A férfi countryzenészek közül a legtöbb szavazatot Luke Bryan szerezte meg, míg a legjobb női előadó Carrie Underwood lett. A soul/R&B kategóriában Rihanna és a The Weeknd térhetett haza a legjobbaknak járó elismerésekkel, utóbbi elnyerte a legnépszerűbb soul/R&B lemez elismerését is a Beauty Behind the Madness című albumával.

Emellett díjat nyert az alternatív rock kategóriában a Fall Out Boy, a latin zene előadói közül Enrique Iglesias, az elektromos tánczenei kategóriában pedig Calvin Harris. A filmzenei mezőnyben a Tökéletes hang 2. zenéje diadalmaskodott.

A háromórás gálán más produkciók mellett nagy sikert aratott Celine Dion fellépése, aki a párizsi terrortámadás áldozatainak emléke előtt tisztelegve elénekelte Edith Piaf Hymne a L'Amour című dalát. A hatalmas tapsot kiváltó előadás elején a kanadai énekesnő mögött az Eiffel-torony kivetített képe volt látható.

Az Amerikai Zenei Díjak győzteseit online szavazással választják ki a rajongók. A Los Angeles-i gála házigazdája Jennifer Lopez énekes-színésznő volt, a ceremóniát élőben sugározta az ABC csatorna. Az eseményen levetítették a decemberben moziba kerülő új Star Wars-film egy részletét is.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×