eur:
392.52
usd:
365.82
bux:
66506.84
2024. április 26. péntek Ervin

Videojáték készült A katedrálisból

Ken Follett bemutatta A katedrális című bestselleréből készült videojátékot a Frankfurti Könyvvásáron. A játék a tervek szerint 2017-ben kerül piacra.

"Tulajdonképpen nem vagyok egy videojátékos típus, de ezt biztosan játszani fogom. Remélem, sok fiatal játssza majd a játékot és közben eszükbe jut: talán akkor a könyv is ilyen jó?" - mondta a brit szerző csütörtökön Frankfurtban.

Follett szkeptikusan fogadta az ötletet, hogy videojáték készüljön regényéből. Majd rájött, hogy egy könyv írásában és egy játék fejlesztésében két fontos elem azonos. "Először egy képzeletbeli világot teremtek, majd megpróbálom bevonni az olvasót. Õk is ezt csinálják" - fogalmazott a szerző.

Az 1990-ben megjelent regény a középkori Angliában játszódik, egy katedrális építésének történetét meséli el. A könyv anyagából már egy kártya- és egy táblajáték is készült.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×