eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Róma utcáin forgatják tovább az új James Bond-filmet

James Bond brit titkosügynök Róma belvárosában száguld és küzd a világot elfoglalni akaró gonoszokkal az olasz főváros lakosai és a turisták kíváncsi szemei előtt. A címszereplőt alakító Daniel Craig nőpartnere a minden eddiginél idősebb Bond-lány, az 50 éves Monica Bellucci.

A szokottnál is nagyobb közlekedési káoszt okozott Rómában a Colosseum és a Circus Maximus közötti sugárúton forgatott üldözési jelenet. A római belvárost a napokban több ponton is lezárják a Spectre című film jelenetei miatt, amelyeket eddig többek között az ókori műemlékeknél, a Tevere folyó rakpartján, a Sixtus pápáról elnevezett hídon és az EUR városnegyedben vettek fel. A március 8-ig tartó római forgatás egyik jelenete a Szent Péter térre vezető utcán kel életre.

Az Ian Fleming brit szerző regényeiből született filmsorozat újabb epizódjának forgatását szigorú biztonsági gyűrű övezi. A sajtó és a rajongók sem közelíthetik meg a kordonnal védett forgatási helyszíneket. A Róma utcáin zajló jelenetek mégis vonzzák a kíváncsi rómaiakat és a turistákat, hiszen néha meg lehet pillantani a talpig feketébe öltözött Daniel Craig hollywoodi sztárt és a Bond-lány szerepét ötvenévesen alakító Monica Bellucci olasz filmszínésznőt is.

Az Il Messaggero római napilap értesülései szerint a Colosseumnál forgatott autós üldözést egymás után huszonötször vették fel. James Bond természetesen egy ezüst színű Aston Martin típusú gépkocsit vezetett, a soros ellenség egy Jaguart. A forgatásról kiszivárgott hírek szerint a római kockakövek és a kövek közötti lyukak teljesen tönkretették az értékes autók abroncsait.

A Sam Mendes brit rendező irányította új 007-es film római felvételei több mint egymillió eurót (több mint 300 millió forintot) hoznak az olasz főváros kasszájába.

A Spectre forgatása az év elején kezdődött az osztrák Alpokban.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×