eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Iglesias, aki Puskással edzett

Több mint négy évtizedes pályafutásának legnagyobb slágereiből nyújt válogatást Julio Iglesias szerda este a Papp László Budapest Sportarénában. Az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában elmesélte, hogy Puskás Öcsivel is edzett a Real Madrid kötelékében, és az Európa-bajnokságon szereplő spanyol válogatottból David Villa hiányát érzi legfájdalmasabbnak

Mire számíthat a magyar közönség ma este a Budapest Sportarénában?

Az egész pályafutásomból éneklek dalokat. A 70-es évektől egészen máig, olyan slágereket válogatok, amiről úgy gondolom, hogy a magyar közönség is jól ismer. Szenvedélyes koncert lesz, mert emlékszem, 24-25 éve, amikor utoljára itt jártam, nem voltam túl boldog. Nem emlékszem, talán az előkészületek miatt, de most minden rendben lesz, jobb technikával, több szenvedéllyel sokkal jobb koncertet adunk.

A mostani turné keretében Prágában Karel Gottal közösen is elénekeltek egy számot. Hogy született meg ez a duett?

Nagyon jól sikerült, régóta kedvelem Karel Gottot, többször léptünk fel együtt a 70-es években. Örültem, hogy újra találkoztam vele, tetszik a stílusa, remekül hangszerel, nagyon szeretem Karelt.

Mi az oka, hogy több mint negyven év után sem veszít lelkesedéséből és ilyen energikusan folytatja a pályáját?

Azért éneklek mind a mai napig Kínától Finnországig, mert még mindig van bennem szenvedély. Ez nem a pénzről szól, hanem arról, hogy imádom az embereket és énekelni nekik. Számomra ez nagy megtiszteltetés, amit nem veszek természetesnek, mint semmit az életemben.



Fiai, Julio és Enrique is énekesi pályára léptek és nagy sikereket értek el, milyen tanácsokkal látta el őket?

Nehéz nekik más tanácsot adni azon kívül, mint amilyen példát mutattam nekik. Nagyon függetlenek és remekül állnak hozzá az élethez, Enrique és Julio remek srácok, csak azt tudtam tanácsolni nekik, hogy mindig figyeljenek a szenvedélyre, mert mindehhez csak egy kis tehetségre van szükség, szenvedélyből, munkából és fegyelemből viszont sok kell. Énekelni egyszerű, majdnem bárki meg tudja tanulni. De a zene körüli apróságokra nagyon fontos odafigyelni.



Említette, hogy legutóbbi magyarországi koncertjével kapcsolatban nem voltak kellemes emlékei. Vannak azért ennél pozitívabb benyomásai is a magyarokkal kapcsolatban?

Az első magyar, akit megismertem Puskás Ferenc volt. A Real Madrid ifi és amatőr csapatában játszottam, amikor a profi csapat a világ legjobbja volt. Emlékszem, csütörtökönként az amatőrök és a profik mindig egymással játszottak, és mivel a B1 csapatnak is két kapusa volt, sosem engedtek játszani ellenük, csak néztem a kispadról. A meccsek után azonban Ferenc nagyon kedves volt, és 10-15 percet foglalkozott velem, büntetőket és pontrúgásokat gyakoroltunk. Sosem fogom elfelejteni, ahogy Puskás Ferenc fogja a labdát és leteszi a büntetőhöz, míg én a kapuban állok, és ahogy velem edzett. Ezért is szerettem Pancho Puskást annyira.

Számos szakmai díja mellett idén a Real Madrid tiszteletbeli tagja is lett, a spanyol válogatott szereplését is követi az Eb-n?

Persze, hiszen imádom a focit. A spanyolok 4-5 éve ugyanazt a focit játsszák, és ők a világ legjobbjai, mindent megnyertek. Az idei is fontos év, de a válogatott tagjai, akik a barátaim, azt mondták nekem, hogy most már jobban kiismerik magukat a pályán. Ennek ellenére nem könnyű megvédeni a bajnoki címet. A meccs Portugália ellen nem lesz könnyű, imádom Cristianót is, de én ezalatt épp énekelni fogok. Ha legyőzzük Portugáliát, az olaszok vagy a németek ellen sem lesz már könnyű dolgunk.

Mit szól azokhoz a kritikákhoz, amivel a spanyol válogatott játékstílusát illetik az Eb-n?

Egy játékosunk nagyon hiányzik, Villa. Õ az egyik legjobb csatár, Torresszel remek párost alkotnak, de nélküle nem vagyunk olyan gólerősek. De meglátjuk mi lesz az este, mert a tíz utolsó meccsből Spanyolország egyet sem veszített el. Úgyhogy könnyű a világ első számú csapatát kritizálni.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×