eur:
388.96
usd:
363.5
bux:
68113.22
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Meghalt Vidal Sassoon

Nyolcvannégy éves korában elhunyt Vidal Sassoon, a világ egyik leghíresebb fodrásza.

Los Angeles-i otthonában szerdán érte a halál.

A rendőrség tájékoztatása szerint szerdán délelőtt fél tizenegykor érkezett egy hívás, amellyel bejelentették a halálesetet. A helyszínre érkező rendőrök nem találtak bűncselekményre utaló jeleket, a híres fodrász minden bizonnyal természetes okok miatt hunyt el. Tavaly olyan sajtóértesülések láttak napvilágot, miszerint Sassoon leukémiában szenved.

Sassoon 1927. január 19-én született Londonban. Már 14 évesen fodrász segédként dolgozott, de első önálló szalonját csak 26 évesen nyitotta meg.

Az 1960-as években általa elindított új hajvágási és frizuraalkotási módszerek forradalmasították az egész szépségipart. Neve egyet jelentett az egyszerű, elegáns, de nagyon kreatív és precíz vágással, a merész átmenetekkel és egyedi formákkal. Az egyenes formák ellenére természetes frizurák nagy előnye a könnyű formázhatóság volt, a megújult rövid haj, majd a bubifrizura hatalmas siker lett.

Sassoon leghíresebb "áldozatai" között olyan nevek szerepeltek, mint a derékig érő hajától egy merész vágással megszabaduló Mia Farrow, a hatvanas évek egyik szexszimbólumának számító Nancy Kwan színésznő és a csontsovány modell, Twiggy.

A modern fodrászat mesterének kikiáltott Sassoon nem csak a vágásban hozott újat: ő volt az, aki a hajápolási termékek piacát milliárdos iparággá fejlesztette. Nevére egy egész iparág épült, fél évszázad alatt Sassoon a professzionális hajápoló és hajformázó ipar vezetőjévé lépett elő.

A Vidal Sassoon szalonok és termékek sikere máig töretlen, a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb hajápolási és fodrász márkájaként ismertek.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×