INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Különleges program a Szépművészetiben

InfoRádió / MTI
Színház az egész világ címmel csütörtök este különleges programmal várja a Szépművészeti Múzeum a látogatókat.

A program a színház témáját járja körül: az este 10 óráig nyitva tartó Múzeum+ elnevezésű esten Alföldi Róbert kalauzolja a látogatókat, akik a Grund Színház előadásában a Sors fonala című, improvizációra épülő darabot is láthatják a múzeumban, de a Nemzeti Színház jóvoltából még színpadi jelmezekbe is bújhatnak - olvasható az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.

A program szerint 18.15 és 19.45 között Az Oziriszi misztériumdráma címmel tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők a Múmiák testközelben című kiállításon.

Este 7 órától Alföldi Róbert színművésznek, a Nemzeti Színház igazgatójának vezetésével tekinthetik meg a kiállítást a látogatók, 19.30 és 20.45 között Sírás és nevetés: tragédia és komédia a Régi Képtárban címmel zajlik tárlatvezetés.

Este 8 órától angol nyelvű tárlatvezetést tartanak Painted Tragedies And Comedies In The Italian Galleries címmel.

A Grund Színház 20.15-től vendégszerepel a múzeumban, A sors fonala című előadásával, amelynek Andrew Hefler és Iványi Marcell a rendezője. A Grund színház társulata improvizációs előadásokat visz színpadra. A sors fonala című produkció kifejezetten a Szépművészeti Múzeum számára készülő előadás, amelyben a történeteket festmények és szobrok ihletik.

Az esemény látogatói jelmezpróbán is részt vehetnek a Nemzeti Színház jóvoltából: felpróbálhatják a jelmezeket, belebújhatnak valamely színpadi hős bőrébe, amit a múzeum fotósa meg is örökíthet.

Délután 6 órától workshop várja az érdeklődőket: marionettbábut készíthetnek újrahasznosítható alapanyagokból vagy hordozható zsebszínházat/bábszínházat alkothatnak. A szintén este 6-kor kezdődő dzsessz szalon vendége Skerlecz Gábor (harsona) és Juhász Attila (zongora). Valamint borkóstolót és -bemutatót is tartanak.

A címlapról ajánljuk